Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Pin het recept
Vegan geraspte kaas
Verrijk je pasta of pizza met deze heerlijke vegan geraspte kaas. Gemaakt van cashewnoten, edelgistvlokken en plantaardige melk.
Voorbereiding
12
uur
uur
Bereidingstijd
30
minuten
min
Wachttijd
1
uur
uur
Totale tijd
13
uur
uur
30
minuten
min
Gang
Beleg
Keuken
Vegan
Trefwoord
cashewnoten,edelgistvlokken,kaas,plantaardige melk
Aantal
1
portie
Benodigdheden
1 foodprocessor
1 bakje
1 steelpan
Ingrediënten
40
gram
cashewnoten
ongezout en ongebrand
olie
om in te vetten
½
theelepel
zout
1
snuf
mosterdpoeder
1
snuf
peper
3
eetlepels
edelgistvlokken
200
milliliter
sojamelk
ongezoet
4
theelepels
agar-agar
2
eetlepels
citroensap
Bereidingswijze
Laat de cashewnoten een nacht weken in koud water.
Vet de volgende dag alvast een klein bakje in met olie.
Meng de cashewnoten, zout, mosterdpoeder, peper en edelgistvlokken in de foodprocessor.
Verwarm de plantaardige melk en de agar-agar in een pannetje en kook het in tot een dik papje.
Mix het dikke mengsel samen met het citroensap en de fijngemalen cashewmix tot een gladde structuur.
Giet het mengsel in het kleine bakje en laat dit afgedekt ongeveer 1 uur opstijven in de koelkast.
Rasp de kaas tot kleine stukjes.