Glutenvrije kruidnoten maak je makkelijk zelf! In dit recept gebruik je verschillende soorten glutenvrij meel, waardoor je de lekkerste kruidnoten uit de oven krijgt.
Verwarm de oven op 180 °C (boven- en onderwarmte). Leg bakpapier op een bakplaat.
Meng het boekweitmeel, teffmeel, rijstmeel, kokosbloesemsuiker, speculaaskruiden en zout in een kom.
Voeg vervolgens de gesmolten kokosolie, 4 eetlepels plantaardige melk en eventueel de steviadruppels toe en kneed de ingrediënten met je handen tot een deeg.
Is het deeg te droog? Voeg meer plantaardige melk toe. Te nat? Voeg meer glutenvrij meel toe.
Draai dan kleine balletjes van het deeg en druk voorzichtig iets platter op de bakplaat.
Bak daarna de glutenvrije kruidnoten 15 minuten in het midden van de oven of totdat ze licht goudbruin zijn.
Laat afkoelen op een rooster.
Notities
Tip: Heb je ander glutenvrij meel in huis? Gebruik dat dan voor dit recept. Als je maar verschillende soorten glutenvrij meel mengt.