Verwarm de oven op 200°C (boven- en onderwarmte). Leg bakpapier op een bakplaat.
Snijd de harde puntjes van het jackfruit en trek het vruchtvlees los, zodat er pulled pork ontstaat.
Snijd dan de knoflook in kleine stukken en fruit dit samen met het jackfruit in de koekenpan.
Meng na twee minuten het paprikapoeder, komijnpoeder, gerookt paprikapoeder, chilipoeder, zout en peper door het jackfruit mengsel. Laat dit even meebakken.
Voeg dan het water en het halve bouillonblokje toe en wacht tot al het water is opgenomen. Voeg eventueel meer water toe als dit nodig is.
Verdeel daarna het jackfruit mengsel over de bakplaat en bak dit 15 minuten in het midden van de oven.
Maak ondertussen de barbecuesaus door de knoflook in kleine stukken te snijden.
Fruit de knoflook in de steelpan en voeg daarna de witte wijnazijn, Franse mosterd, suiker, water, citroensap, zout en peper toe. Laat dit 30 minuten pruttelen op het laagste vuur. Roer regelmatig door.
Meng vervolgens de ketchup, sojasaus en paprikapoeder door het mengsel.
Schep de barbecuesaus door de pulled jackfruit en bak het geheel 15 á 20 minuten in het midden van de oven.
Serveer ten slotte de pulled jackfruit direct op een broodje of laat het afkoelen voor door de salade.
Notities
Tip: Heb je weinig tijd? Gebruik dan kant-en-klare barbecuesaus.