Geniet van een uitgebreid ontbijt met deze heerlijke vegan appel-crumble. Gemaakt van spelt, havermout, appels en banaan. Lekker met een toef slagroom of plantaardige yoghurt.
Bereidingstijd15 minutenmin
Oventijd25 minutenmin
Totale tijd40 minutenmin
GangOntbijt
KeukenVegan
Trefwoordappel,crumble,spelt
Aantal4personen
Benodigdheden
2 mengkommen
1 steelpan
1 Ovenschaal
Ingrediënten
75gramspeltbloem
75gramhavermout
1eetlepelsuiker
1snufzout
45gramkokosolie(of plantaardige margarine)
2appels
1banaan
1theelepelkaneel
1handrozijnen
poedersuikeroptioneel
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 180 °C (boven- en onderwarmte).
Meng de speltbloem, havermout, suiker en zout in een kom door elkaar.
Laat de kokosolie of margarine in een steelpannetje smelten. Voeg de kokosolie of margarine toe en meng de ingrediënten door elkaar.
Verwijder het klokhuis uit de appels en snijd de appels in kleine stukken. Snijd ook de banaan in kleine stukken.
Meng de kaneel en rozijnen door de appel- en bananenstukjes.
Doe het appel- en bananenmengsel in de ovenschaal en strooi de apple crumble over het fruit heen.
Bak de vegan appel-crumble 25 minuten in het midden van de oven.