Geniet van de smaak van Finland met deze heerlijke bosbessentaart (mustikkapiirakka). Gemaakt met een heerlijke nootachtige bodem, en een vulling van bosbessen en sojayoghurt.
Bereidingstijd30 minutenmin
Oventijd52 minutenmin
Totale tijd1 uuruur22 minutenmin
GangFeest,Snack
KeukenFins,Vegan
Trefwoordbosbessen,sojayoghurt,walnoten
Aantal1taart
Benodigdheden
1 springvorm 22 cm
1 vel bakpapier
1 foodprocessor
1 vork
1 steelpan
1 prikker
Ingrediënten
Bodem
olieom in te vetten
100gramhavermeel
100gramboekweitmeel
50gramwalnoten
1theelepelkaneel
1snufzout
7dadelszonder pit
100milliliterplantaardige melk
Vulling
400gramplantaardige yoghurtbijv. soja
3gramagar-agar
2eetlepelssuiker
1snufkaneel
250grambevroren bosbessenof blauwe bessen
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 180 °C (boven- en onderwarmte). Vet ook de springvorm in met olie en leg bakpapier op de bodem.
Mix de havermeel, boekweitmeel, walnoten, kaneel en zout tot meel in de foodprocessor.
Voeg de dadels en plantaardige melk toe en mix tot een plakkerig deeg. Te nat? Voeg wat havermeel toe. Te droog? Voeg wat melk toe.
Bekleed de bodem van de springvorm met het deeg en prik er met een vork gaten in. Bak de bodem 12 minuten in het midden van de oven.
Mix ondertussen de plantaardige yoghurt, suiker en kaneel in de foodprocessor.
Verwarm het mengsel in een steelpan op het vuur en voeg de agar-agar toe.
Haal de bodem na 12 minuten uit de oven en schenk de vulling in de springvorm.
Verdeel de bevroren bosbessen in de vulling en bak de taart 40 minuten in het midden van de oven.
Controleer met een prikker of de vulling gaar is. Laat afkoelen op een rooster.