Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Pin het recept
Vegan kurkumamuffins met pecan-crumble
Geniet van een heerlijke zoet en hartig tussendoortje met deze vegan kurkumamuffins. Gemaakt met een fantastische crumble van pecannoten.
Voorbereiding
15
minuten
min
Bereidingstijd
30
minuten
min
Oventijd
20
minuten
min
Totale tijd
1
uur
uur
5
minuten
min
Gang
Feest,Snack,Tussendoortje
Keuken
Amerikaans,Vegan
Trefwoord
kurkuma,muffins,vegan
Aantal
12
muffins
Benodigdheden
1 cupcaketray voor 12 muffins
1 optioneel: cupcakevormpjes
2 mengkommen
1 vork
1 lepel
Ingrediënten
Chiazaad-ei
1
eetlepel
chiazaad
4
eetlepels
water
Topping
¼
cup
havermout
¼
cup
gehakte pecannoten
¼
cup
stroop
bijv. dadelstroop
1
eetlepel
olie
Beslag
1
cup
havermeel
1
cup
boekweitmeel
1
theelepel
kurkuma
1
eetlepel
bakpoeder
½
theelepel
vanillesuiker
1
snuf
zout
1
snuf
kaneel
2
theelepels
stroop
bijv. dadelstroop
1 ¼
cup
plantaardige melk
1
geprakte banaan
2
eetlepels
olie
Bereidingswijze
Chiazaad-ei
Meng 1 eetlepel chiazaad met 4 eetlepels koud water. Laat 15 minuten staan. Dit is je ei-vervanger.
Verwarm ondertussen de oven op 200°C (boven- en onderwarmte). Stop eventueel cupcakevormpjes in de cupcaketray.
Topping
Meng de havermeel, pecannoten, stroop, olie in een mengkom. Zet opzij.
Beslag
Meng de havermeel, boekweitmeel, kurkuma, bakpoeder, vanillesuiker, zout en kaneel in een mengkom.
Voeg vervolgens het chiazaad-ei, stroop, plantaardige melk, banaan en olie toe.
Meng de ingrediënten met een vork tot een beslag.
Vul de cupcaketray tot ¾ met beslag. Strooi de kruimeltopping over het beslag.
Bak de kurkumamuffins 20 minuten in het midden van de oven.
Laat afkoelen op een rooster.