Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Pin het recept
Vegan pannenkoeken van bananenmeel
Geniet van heerlijke pannenkoeken van bananenmeel. Ze hebben een nootachtige smaak en smaken heerlijk met jam, pindakaas of stroop.
Voorbereiding
15
minuten
min
Bereidingstijd
25
minuten
min
Totale tijd
40
minuten
min
Gang
Ontbijt
Keuken
Hollands,Vegan
Trefwoord
banaan,ontbijt,tarwevrij
Aantal
6
pannenkoeken
Benodigdheden
1 Mengkom
1 mixer
1 koekenpan
Ingrediƫnten
2
eetlepels
chiazaad
7
eetlepels
water
100
gram
bananenmeel
1
theelepel
kaneel
1
theelepel
bakpoeder
snuf
zout
250
milliliter
plantaardige melk
olie
om in te bakken
Bereidingswijze
Maak de chiazaad-eieren door 2 eetlepels chiazaad en 7 eetlepels water 15 minuten te laten staan.
Meng het bananenmeel, kaneel, bakpoeder en zout in een kom door elkaar.
Schenk de plantaardige melk beetje voor beetje in de kom en mix tegelijkertijd het beslag luchtig.
Mix de chiazaad-eieren door het beslag totdat er een romig en luchtig geheel ontstaat.
Zet een koekenpan op het vuur en schenk olie in de pan.
Schenk het beslag voorzichtig in de pan en maak een grote pannenkoek. Je kunt ook kleinere pannenkoekjes bakken.
Tip: Zet het vuur niet te hoog en doe een deksel op de pan. Hierdoor krijg je de perfecte pannenkoeken.
Kijk of de onderkant goudbruin is en keer de pannenkoek voorzichtig om. Laat de andere kant ook goudbruin worden.
Serveer de pannenkoeken direct of bewaar bedekt in de koelkast.