Maak als eerste 2 chiazaad-eieren door 2 eetlepels chiazaad met 7 eetlepels water 15 minuten te laten staan.
Verwarm de oven op 175 ºC (boven- en onderwarmte). Leg bakpapier op de bodem van de springvorm en vet de randen in met olie.
Meng in een kom het speltmeel, boekweitmeel, kaneel, lijnzaad, bakpoeder, kokosbloesemsuiker en zout.
Voeg vervolgens het vanille extract, steviadruppels, kokosolie, chiazaad-eieren en beetje bij beetje de plantaardige melk toe. Er ontstaat een samenhangend deeg.
Bekleed dan de bodem en de randen met het deeg, en prik met een vork een aantal gaten in de bodem.
Strooi wat havermout over de bodem om overtollig vocht op te vangen.
Mix voor de amandelspijs de amandelen en dadels in een foodprocessor. Te droog? Voeg dan wat water toe. Het hoort een kleverige massa te zijn.
Bekleed vervolgens de bodem van de taart met de amandelspijs.
Snijd daarna de 2 peren door vieren en daarna in plakjes.
Druk dan de perenschijfjes in de amandelspijs, en strooi de geraspte kokos over de peren.
Bak ten slotte de vegan perencake met amandelspijs 35 minuten in het midden van de oven.
Laat de taart afkoelen op een rooster.
Notities
Tip: Heb je geen boekweitmeel in huis? Gebruik dan een andere soort, zoals speltbloem. Als je de perentaart glutenvrij wilt maken, vervang je het speltmeel door bijvoorbeeld haver- of rijstemeel.