Bereid de spelt pita's volgens de verpakking in de oven of maak ze zelf volgens het recept van Xandra Bakt Brood.
Meng voor de saus de ongezoete sojayoghurt met het knoflookpoeder, zout, peper en eventueel fijngehakt bieslook. Zet afgedekt opzij.
Meng voor de vegan shoarma alle kruiden door elkaar. Je kunt spelen met verschillende kruiden als je niet alles in huis hebt. Dat heb ik ook gedaan ;).
Kook het sojagranulaat in een pan met water volgens de bereidingswijze op de verpakking. Het moet redelijk zacht worden met een bite.
Giet het sojagranulaat af en bak de stukjes met olie in een koekenpan.
Voeg de shoarmakruiden toe na ongeveer vijf minuten of totdat de sojastukjes goudbruin gaan kleuren.
Bak de stukjes totdat ze knapperig worden en zet het vuur laag om de stukjes warm te houden.
Snijd de sla, komkommer, tomaat en eventueel andere groenten in kleine stukjes.
Snijd de spelt pita’s voor de helft open en vul ze eerst met sla, dan de vegan shoarma, komkommer en tomaat. Maak het broodje af met een flinke klodder soja knoflooksaus.