Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Pin het recept
Vegan boterhamworst van cashewnoten en amandelmelk
Geniet van vegan boterhamworst gemaakt van romige cashewnoten en amandelmelk. Deze worst smaakt lekker op brood, een pizza of door de pasta.
Voorbereiding
12
uur
uur
Bereidingstijd
30
minuten
min
Totale tijd
12
uur
uur
30
minuten
min
Gang
Beleg
Keuken
Vegan
Trefwoord
brood,vegan
Aantal
1
stuk
Benodigdheden
2 kleine bakjes
1 bakkwast
1 foodprocessor
1 steelpan
Ingrediënten
40
gram
ongebrande en ongezouten cashewnoten
gesmolten olie
½
theelepel
zout
snuf
mosterpoeder
snuf
peper
3
eetlepels
edelgistvlokken
200
milliliter
ongezoete amandelmelk
4
theelepels
vanille agar-agarpoeder
1
eetlepel
citroensap
Bereidingswijze
Week de cashewnoten 12 uur in koud water. Dit kun je doen terwijl je slaapt.
Vet de volgende dag alvast een klein bakje in met olie.
Mix de cashewnoten, zout, mosterdpoeder, peper en edelgistvlokken in de foodprocessor.
Verwarm de ongezoete amandelmelk en de vanille agar-agarpoeder in een kleine pan en kook het in tot een dik papje.
Mix het dikke mengsel met het citroensap en de fijngemalen cashewmix tot een gladde structuur in de foodprocessor.
Giet het mengsel in het kleine bakje en laat dit afgedekt ongeveer 1 uur opstijven in de koelkast.
Haal de vegan boterhamworst uit de koelkast en snijd deze in plakken. Bewaar de worst in de koelkast.