Home » Vegan boterhamworst van cashewnoten

Vegan boterhamworst van cashewnoten

Vegan boterhamworst

Lees je dat nou goed: een recept voor vegan boterhamworst? Jep. Ontstaan uit een verkeerd ingrediënt om vegan kaas te maken, en uiteindelijk een succes voor op je broodje. Zelf maken? In dit artikel vind je het recept en vertel ik je waarom de boterhamworst ‘per ongeluk’ is ontstaan.

Vegan boterhamworst van cashewnoten

Zoals ik je dus al vertelde was het niet helemaal de bedoeling om vegan boterhamworst te maken. Waarom? Ik wilde namelijk vegan kaas maken. Maar de kaas kreeg een andere wending, doordat ik de verkeerde agar-agar gebruikte. Namelijk met vanillesmaak! Oeps. Ik had het poeder al door de amandelmelk gedaan, dus stoppen kon niet meer. Goed, dacht ik. Laten we kijken wat eruit komt. En tot mijn verbazing smaakte de vegan kaas naar de boterhamworst die ik als kind op mijn broodje at! Dus de kaas doopte ik om in vegan boterhamworst.

De vegan kaas smaakt naar de boterhamworst die ik als kind op mijn broodje at!

Veelzijdige vegan boterhamworst

Natuurlijk kun je een plak van deze vegan boterhamworst op je broodje leggen. Maar het is ook mogelijk om de roze bol te raspen en op je pizza te strooien. Dat heb ik geprobeerd en is erg lekker! Daarnaast is de boterhamworst goed in te vriezen. Snijd de roze bol in plakken en leg vervolgens bakpapier tussen elke plak. Zo kun je makkelijk een pakje worst pakken, zonder dat alles aan elkaar blijft zitten. Ben jij klaar om vegan boterhamworst te maken?

Het is ook mogelijk om de roze bol te raspen en op je pizza te strooien.

Recept voor vegan boterhamworst

Voor 1 bol
Bereidingstijd: 30 minuten (+ 12 uur weektijd)
Nodig: foodprocessor, klein bakje en grove rasp

Ingrediënten

  • 40 gram ongebrande en ongezouten cashewnoten
  • gesmolten kokosolie
  • 1/2 theelepel zout
  • snufje mosterdpoeder
  • snufje peper
  • 3 eetlepels edelgistvlokken
  • 200 milliliter ongezoete amandelmelk
  • 4 theelepels vanille agar-agar
  • 1 eetlepels citroensap

Bereidingswijze

  1. Week de cashewnoten een nacht in koud water.
  2. Vet de volgende dag alvast een klein bakje in met kokosolie.
  3. Meng dan de cashewnoten, zout, mosterdpoeder, peper en edelgistvlokken in de foodprocessor.
  4. Verwarm vervolgens de ongezoete amandelmelk en de vanille agar-agar in een kleine pan en kook het in tot een dik papje.
  5. Mix daarna het dikke mengsel met het citroensap en de fijngemalen cashewmix tot een gladde structuur.
  6. Giet ten slotte het mengsel in het kleine bakje en laat dit afgedekt ongeveer 1 uur opstijven in de koelkast.
  7. Snijd de bol in plakken vegan boterhamworst.

Deel je creatie met jouw vrienden! Maak een foto, post ‘m op Instagram en tag @thisisjoan.nl.

Ga jij deze boterhamworst op je brood doen?

Liefs,

Lysanne

Interessant? Deel het artikel!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

tien + 16 =

Scroll naar boven