Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Pin het recept
Zelf hummus maken (houmous)
Met dit basisrecept maak je jouw eigen hummus. De dip maak je met kikkererwten en tahin, en smaakt heerlijk op brood of naan.
Bereidingstijd
30
minuten
min
Totale tijd
30
minuten
min
Gang
Beleg
Keuken
Midden-Oosten
Trefwoord
beleg,eiwitrijk,vegan
Aantal
1
bakje
Benodigdheden
1 snijmes
1 zeef
1 foodprocessor of staafmixer
1 afgesloten bakje
Ingrediënten
2
tenen
knoflook
200
gram
kikkererwten uit blik
1 ½
theelepel
komijnpoeder
2
eetlepels
tahin
1
eetlepel
olijfolie
extra vierge
1
scheut
citroensap
1
snuf
zout en peper
Bereidingswijze
Snijd de knoflook fijn.
Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze in een zeef af onder het water.
Mix alle ingrediënten in een foodproccesor of gebruik een staafmixer.
Maal de ingrediënten tot een smeuïg en glad geheel. Is de hummus te dik? Voeg wat meer water toe.
Voeg meer kruiden naar smaak toe.
Serveer direct of bewaar in een afgesloten bak in de koelkast.
Notities
Tip: Wil je dit basisrecept een extraatje geven? Gebruik dan meer kruiden, zoals paprikapoeder of kurkumapoeder.