Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Pin het recept
Vegan osawacake met vlierbloesemsiroop
Deze vegan osawacake is een heerlijke, gezonde en vullende cake. Gemaakt met gedroogd fruit, noten, zilvervliesrijst en vlierbloesemsiroop.
Voorbereiding
11
minuten
min
Oventijd
45
minuten
min
Totale tijd
45
minuten
min
Gang
Snack,Tussendoortje
Keuken
Vegan
Trefwoord
Cake,noten,vegan,vezelrijk
Aantal
1
cake
Benodigdheden
1 snijplank
1 snijmes
1 hittebestendig bakje
1 koekenpan
1 bord
1 rechthoekig bakblik
1 vel bakpapier
1 Mengkom
Ingrediënten
3
gedroogde vijgen
50
gram
rozijnen
40
gram
krenten
20
gram
hazelnoten
40
gram
walnoten
olie om in te vetten
150
gram
gekookte zilvervliesrijst
60
gram
volkorenmeel
50
gram
havermout
1 ½
theelepel
kaneel
½
theelepel
gemberpoeder
½
theelepel
psylliumvezels
1
snuf
zout
50
milliliter
vlierbloesemsiroop
60
milliliter
plantaardige melk
Bereidingswijze
Snijd de vijgen in kleine stukjes. Week de vijgenstukjes samen met de rozijnen en krenten 15 minuten in warm water.
Rooster de hazelnoten en walnoten goudbruin in een koekenpan. Laat afkoelen op een bord.
Verwarm de oven op 180 ℃ (boven- en onderwarmte). Vet een kleine rechthoekige bakblik in met olie en leg er bakpapier in.
Meng in een kom de zilvervliesrijst, volkorenmeel, havermout, kaneel, gemberpoeder, psylliumvezels en zout.
Voeg het gedroogd fruit en de noten toe aan de andere ingrediënten en meng door elkaar.
Roer de vlierbloesemsiroop en ongezoete amandelmelk door de droge ingrediënten tot een ietwat nattig deeg.
Stort het deeg in de bakblik en bak de osawacake 45 minuten in het midden van de oven of totdat de cake goudbruin kleurt.
Laat de cake ten slotte afkoelen op een rooster.