Deze stoofpeertjes met chai thee, pure chocolade en walnoten maken het dessert helemaal af! Je maakt de stoofpeertjes zonder alcohol en suiker.
Voorbereiding5 minutenmin
Bereidingstijd55 minutenmin
Totale tijd1 uuruur
GangFeest,Nagerecht
KeukenFeestdagen,Vegan
Trefwoorddessert,fruit,kerst,vegan
Aantal8stoofperen
Benodigdheden
1 grote pan
1 groot bord
1 hittebestendig bakje
1 stuk bakpapier
Ingrediënten
Stoofperen
8stoofpeertjes (bijv. Gieser Wildeman)
3kardemompeulen (geplet)
1theelepelkaneel
4kruidnagels
3cmgemberwortel in plakjes
10peperkorrels
snufnootmuskaatpoeder
water
Chocolade
½reep pure chocolade
1handwalnoten
poedersuiker ter garnering
Bereidingswijze
Was de stoofpeertjes goed af en leg ze in de grote pan.
Doe de kardemompeulen, kaneel, kruidnagels, plakjes gemberwortel, peperkorrels en nootmuskaat in de pan.
Voeg zoveel water toe dat de stoofperen onder water staan. Laat ze ongeveer 30 minuten op laag vuur sudderen of totdat ze zacht zijn, maar niet te zacht. Controleer tussentijds door met een vork in een stoofpeer te steken.
Laat de peertjes afkoelen.
Smelt de pure chocolade au-bain-marie en hak ondertussen de walnoten fijn. Leg de fijngehakte walnoten op een bord en pak alvast bakpapier.
Dip voorzichtig de stoofperen in de chocolade en rol ze door de fijngehakte walnoten, zodat er een laagje over de chocolade komt.
Zet de stoofperen rechtop op het bakpapier en laat de chocolade hard worden.
Strooi poedersuiker over de stoofpeertjes en serveer direct.
Notities
Tip: Lust je geen walnoten? Gebruik dan amandelen of hazelnoten.