Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Pin het recept
Vegan pesto met cashewnoten en edelgist
Zelf pesto maken is niet moeilijk. Dit vegan recept is in 10 minuten klaar en kun je direct gebruiken voor de pasta, salade of op brood.
Voorbereiding
5
minuten
min
Bereidingstijd
10
minuten
min
Totale tijd
20
minuten
min
Gang
Bijgerecht
Keuken
Italiaans,Vegan
Trefwoord
basilicum,cashewnoten,edelgistvlokken,spread
Aantal
1
portie
Benodigdheden
1 foodprocessor
1 snijmes
Ingrediënten
2
handen
basilicumblaadjes
handje
cashewnoten
ongebrand en ongezouten
2
teentjes
knoflook
3
eetlepels
edelgistvlokken
2
eetlepels
olijfolie
bijv. extra vierge
scheutje
citroensap
zout en peper
optioneel: water
Bereidingswijze
Mix de basilicumblaadjes met de cashewnoten kort in de foodprocessor.
Hak de knoflooktenen iets fijner om hele knoflookstukken in de pesto te voorkomen.
Stop de knoflooktenen, edelgistvlokken, extra vierge olijfolie, citroensap, zout en peper in de foodprocessor en mix tot een glad geheel.
Is het niet vloeibaar genoeg? Voeg dan steeds beetje bij beetje water toe en mix de ingrediënten kort door elkaar.
Verfijn de smaak naar jou wens door te spelen met de ingrediënten.
Serveer de vegan pesto direct met pasta of bewaar het tot 1 week in de koelkast.