Vintage liefde in huis 2

Vintage liefde in huis

Vintage, vintage, vintage. Ik krijg geen genoeg van vintage! Het is leuk, bijzonder en prachtig. Zo vind ik in iedere kringloopwinkel wel een leuk item voor een zacht prijsje. Je moet gewoon goed zoeken! Dit keer laat ik mijn vintage liefde in huis 2 zien. I know. Weer wat mee naar huis genomen!

Vintage liefde in huis 2

Waar koop ik mijn vintage verzameling? Op mijn werk! Ik ben zo blij dat ik een bijbaantje heb in een tweedehands/recycle winkel. Zo koop ik er onder andere mijn (vintage) kleding, spullen voor mijn kamer en uitzet. (Thanks pap en mam voor de ruimte). Maar soms is het ook vervelend, want ik kom iedere week met wat ‘nieuws’ thuis. Naja eigenlijk is het niet vervelend voor mij, maar voor mijn portemonnee! Alhoewel vintage echt geen drol kost. Anyway, tijd voor drie spullen in vintage liefde in huis. Op de bovenstaande foto zie je een spiegel met een dame uit de jaren ’30. Ik was gelijk verkocht! Ik vind de spiegel echt prachtig! En de roos? De credits gaan naar mijn vriend. Hij heeft deze gemaakt voor kerst. Dit is het meest mooie cadeau wat iemand ooit aan me heeft gegeven! Serieus, waarom schrijf ik zo veel over mijn vriend? Haha, ik zie zelfs dat hij op de bovenstaande foto staat. Grappig!

Vintage liefde in huis

Dame rond 1900

Het tweede item is dit schilderij van een dame rond 1900. Lees: Victoriaans/Edwardiaans tijdperk. Ik kijk altijd heel gefascineerd naar zulke schilderijen in musea. Die vrouwen hebben altijd prachtige jurken aan! Ik zou echt zo graag zo’n jurk willen aantrekken en in een kostuumdrama spelen. Oh mylord, mylady! Wie weet… Ik zit er trouwens over na te denken om een muur met verschillende vintage schilderijen te maken. Lijkt me gaaf!

Vintage liefde in huis

Drie flesjes

Blader eens in een willekeurig interieurblad. 100% kans dat je een vintage industriële look vindt. De vintage van nu is vooral industrieel gericht. Daarnaast is jaren ’50 helemaal hip. Denk aan veel silhouetten en veel, heel veel wijde rokken. Beiden zijn niet echt mijn ding. Ik ben meer van het Victoriaanse en Edwardiaanse tijdperk en de roaring twenties. Toen ik deze drie flesjes zag wilde ik ze ook meteen hebben. Ze zien er schattige en bloemig uit. Echt mijn ding. Naja, zo schattig ben ik ook weer niet. Volgend weekend kom ik weer met vintage spullen thuis ;).

Verzamel jij ook vintage liefde in huis?

Liefs,

Lysanne

Benieuwd naar mijn vorige drie items? Dan moet je dit vintage artikel lezen.

Comments

  1. Wietske Zomer

    Hoewel ik erg van vintage houd verzamel ik het niet. Vind het schilderij heel mooi en ja, die jurken zijn prachtig, ook de flesjes zijn heel mooi.

    1. Post
      Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *