Home » Vintage spullen in huis 5: Van make-updoosje tot ketting

Vintage spullen in huis 5: Van make-updoosje tot ketting

Vintage in huis 5

Woehoe! Het jaar is bijna voorbij. Wat is er dan beter om mijn laatste blogpost van 2017 te wijden aan vintage spullen in huis? Oke, op oliebollen na dan. Ik vond deze keer drie elegante spullen, waaronder twee prachtige doosjes, die ik graag aan jou wil laten zien in mijn vintage spullen in huis 5. 

Vintage spullen in huis

Ik kan het niet vaak genoeg herhalen: kringloopwinkels zijn niet vies, oudbollig en saai. Mits je wel de juiste kringloopwinkels kiest natuurlijk. Deze winkels zitten volgestopt met schatten en pareltjes die echt de moeite waard zijn. Je moet er wel de tijd voor nemen en je erin verdiepen, want alleen dan vind je wat je zoekt (of juist niet).

Ik moet eerlijk bekennen dat ik het geluk heb om als bijbaantje in een soort van kringloopwinkel te werken. Hierdoor kan ik wekelijks op jacht naar té gekke spullen. Daarnaast leer ik ook veel op het gebied van ‘echte’ vintage spullen en kweek ik een voorliefde voor oude dingen. Dat betekent overigens niet dat jij dit niet kunt! Er is in iedere stad of ieder dorp wel een kringloopwinkel te vinden waar jij leuke spullen kunt verzamelen voor belachelijk lage prijzen.

Vintage make-up doosjes

Deze keer kwam ik met drie elegante spullen thuis. Nou ja, het zijn eigenlijk vier spullen. Op de bovenstaande foto zie je namelijk twee prachtige doosjes van het merk Stratton. Dit merk is in 1860 opgericht en schijnt, hoewel de fabriek in 1997 is gesloten, nog steeds te opereren. Het grote doosje is een poederdoos geweest. Nu zit er geen poeder meer in, zoals je ziet. Het kleine doosje is een pillendoosje. Je kunt het niet heel goed op de foto zien, maar het pillendoosje heeft een prachtig art deco design. Dit soort dingen kom je dus niet vaak tegen in een kringloop. Je had mijn gezicht dan ook moeten zien toen ik het vond!

Vintage vogel voor kerstboom

Elegante kerstboomvogel voor in huis

Als de kerst er weer aankomt, betekent dat er kerstspullen in de winkel komen. Dan moet je me echt geen dozen laten uitpakken op werk, want vaak kom ik leuke hebbedingetjes tegen. Zoals deze super mooie elegante kerstboomvogel. Mét glitters! Als iets glitters heeft, kun je me opvegen (en later ook de glitters die op de grond vallen). Ik vind dit vogeltje zo mooi! Ik zie het al helemaal voor me hoe hij in de boom hangt. Volgend jaar dan.

Vintage ketting met parels

Vintage ketting

Zoals ik al zei, moet je de tijd nemen om pareltjes in de kringloop te vinden. Zo vond ik deze heel mooie vintage ketting ergens onderin een bak. Hoe dan?! Nou, gewoon graaien ;). Ik vind de ketting bijzonder, omdat hij er oud uitziet. Bovendien ziet hij er niet uit zoals de kettingen anno 2017. Tja, ik houd gewoon niet van ‘standaard’ dingen die iedereen heeft. Nu nog een mooie vintage jurk aan en ik kan zo naar een gala!

Heb jij vintage spullen in huis? Ps. Wie komt mij oliebollen brengen?

Liefs,

Lysanne

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie × vier =