woensdag, april 24, 2019
Hotspot

The Art of Tea, Herbs and Spices in Haarlem

The art of tea, herbs and spices in Haarlem

Theeleuten opgelet. (Hé, dat ben ik ook!) Deze hotspot mág je niet voorbij laten gaan: The Art of Tea, Herbs and Spices in Haarlem. Dit is dé theewinkel van de muggenstad. Deze winkel heeft namelijk meer dan 500 soorten thee. 500! Hoe verzin je het? Dit is mijn favoriete shopadres om thee te kopen. En echt, jij moet er ook naartoe!

The Art of Tea, Herbs and Spices in Haarlem

The Art of tea, Herbs and Spices is gevestigd in de Grote Houtstraat. Wel helemaal aan de andere kant van de stad als je begint bij het station, maar dat is het lopen waard! Ik kan me nog herinneren dat op deze plek een parfumwinkel zat gevestigd. Wel toepasselijk, want beiden hebben te maken met geur. Goed. Als je binnenkomt weet je niet waar je moet beginnen. Er is zo veel! Rechts zie je een hele wand vol met losse thee, links kruiden en in de het midden alles om thee en koffie mee te zetten. Loop je naar achteren en je vindt koffie, chocolade, nougat, snoep en nog meer thee. Jeetje! Waar moet ik beginnen?

The art of tea, herbs and spices in Haarlem

The Art of Tea

Zoals ik in de inleiding schreef, verkoop The Art of Tea, Herbs and Spices in Haarlem meer dan 500 soorten thee. Veel van die soorten komen uit het eigen assortiment, maar de winkel verkoopt ook andere bekende merken. Te denken over Clipper en Celestial. De theesoorten zijn op een prettige manier gesorteerd: van zwarte thee en groene thee tot kruiden- en vruchtenthee. Je kunt dus echt op zoek naar een specifieke theesoort. Bovendien kun je alle smaken ruiken. Dan weet je meteen: die is lekker! Voor de meeste theezakjes van 100 gram betaal je 4,95 euro. Dat vind ik betaalbaar, aangezien je echt lang met een zakje doet. De winkel verkoopt zowel heel zoete als pure thee. Mijn favoriete aanraders zijn drakenmix, milky oolong, green sencha lemon en de biologische oolong.

The art of tea, herbs and spices in Haarlem

The Art of Herbs and Spices

The Art of Tea, Herbs and Spices in Haarlem verkoopt naast de thee ook kruiden en specerijen. Echt. Die wanden met producten zijn zo lang, je weet niet wat je ziet. Het leuke is dat de winkel kruiden verkoopt die je niet een-twee-drie in de supermarkt vindt. Zo was ik al tijden op zoek naar gerookt paprikapoeder en vond hem hier. Ook kocht ik speciale kruiden tegen buikkrampen en cholesterol. Hier maak je een soort thee van. Jammer genoeg zijn dat geen aanraders, want wat smaken die bitter! Zelfs met honing was het echt niet te drinken.

The Art of Tea, Herbs and Spices in Haarlem is één van de leukste shop hotspots van de muggenstad. Nadat je haar thee hebt gedronken, wil je niets anders. Je proeft echt het verschil tussen Pickwickthee en losse thee. In de winkel kun je ook heel leuke en bijzondere cadeaus vinden, zoals theepotten en perculators. Zelfs een paar zakjes thee als cadeau zijn leuk om te geven en te krijgen.

Ben je niet in de gelegenheid om naar Haarlem te komen? The Art of Tea, Herbs and Spices heeft ook een webshop waar veel te vinden is!

Adres: Grote Houtstraat 153, 2011 SL Haarlem (maandag: 11.00 t/m 18.00 uur, dinsdag t/m zaterdag 09.30 t/m 18.00, donderdag koopavond tot 21.00 uur, zondag 11.00 t/m 18.00 uur).

Waar koop jij het liefst je thee?

Liefs,

Lysanne

Ga ook eens lunchen in Haarlem bij Chickpea!

4 thoughts on “The Art of Tea, Herbs and Spices in Haarlem

  1. Jaaaa een van mijn favoriete winkels in Haarlem! Afgelopen weekend waren er vrienden uit België bij mij en ik heb ze ook naar The Art meegenomen. Hun tassen zaten daarna flink vol ;)

  2. Wat een toffe winkel! Écht iets voor mij met al die thee ook. Ik ga er sowieso een keer naar toe! Haarlem is niet ver voor mij, en toevallig had mijn vriend het er een paar dagen geleden nog even dat we daar weer een keer naar toe moeten gaan. Dan staat deze winkel in ieder geval bovenaan mijn lijstje haha! Ben zo benieuwd naar die thee. :D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top