Koffie bij Joost & Maartje in Maastricht

Koffie bij Joost & Maartje in Maastricht

In de twee jaar dat ik Maastricht heb bezocht, zijn in de stad hipstertentjes neergestreken. Dat moedig ik natuurlijk aan, want ik herinner me de stad als een bourgondische plek waar plantaardig uiteten lastig is. Shame! Een voorbeeld van een hipsterplek is Koffie bij Joost & Maartje in Maastricht. Hier werk je onder het genot van een koffie en een stuk taart.

Koffie bij Joost & Maartje in Maastricht

Als je thuis werkt, studeert of freelanct, is het goed om af en toe een andere werkplek op te zoeken. Maar waar doe je dat als je, net zoals ik, een student bent met een krap budget zonder geld uit te geven aan een vaste werkplek in de stad? Nou (bijna) nergens dus. Je kunt in de bieb gaan zitten, maar als je bijvoorbeeld naar de wc moet, moet je al je spullen weer meezeulen anders kunnen ze worden gesloten (mijn laptop is mijn leven). Een hogeschool of uni opzoeken waar je niet studeert, is ook een beetje awkward vind ik. Daarnaast is een café ook niet echt een optie, omdat pratende mensen, muziek en het geluid van het koffieapparaat mij afleiden. Daarom ben ik blij dat er hipstertentjes komen waar je rustig kunt werken met koffie én stopcontacten. Dat laatste is een pré als je mijn laptop hebt (lees: de batterijen zijn snel leeg). Koffie bij Joost & Maartje is dus zo’n fijne plek!

Koffie bij Joost & Maartje in Maastricht

Relaxt en ongedwongen

Natuurlijk ben ik niet helemaal naar Maastricht afgereisd om bij Joost & Maartje te gaan werken. Ik was op vakantie in Zuid-Limburg en wilde een koffie drinken in de bourgondische stad. Tijdens een wandeling door de schattige straatjes stuitten mijn vriend en ik op dit hipstertentje. Het was dus gewoon toeval. Maar wel leuke toeval! Bij Joost & Maartje heerst een relaxte, ongedwongen sfeer waar je zeker rustig kunt werken of even kan bijkomen van de drukke winkelstraten onder het genot van een cappuccino en huisgemaakte gebak. Dat hadden we echt nodig namelijk, haha.

Het leuke vind ik dat het interieur perfect past in de relaxte sfeer. Ik werd er rustig van! Een eenvoudig, minimalistisch interieur met veel planten. Ben ik de enige die rustig word van planten?

Koffie bij Joost & Maartje in Maastricht is zeker een aanvulling van de stad! Ga zeker langs voor een lekkere cappuccino of om te werken. Ps: er is gratis wifi!

Adres: Maastrichter Heidenstraat 6, 6211 HV Maastricht (dinsdag t/m zaterdag: 08.00 – 18.00 uur, zondag 09.00 – 17.00 uur).

Wat is jouw favoriete plek om te werken?

Liefs,

Lysanne

Ben je in Maastricht? Ga dan eten bij Marres Kitchen!

Lysanne Joan

Lysanne is contentspecialist en eigenaar van This is Joan. Ze deelt op haar websites tips en tricks om elke dag een stapje groener te leven. Van gezonde recepten en groene tips tot planten kweken, vintage en vegan producten.

Reacties

  1. Janna

    Ohh wat een fijn plekje! Ik vind ergens buiten de deur werken/studeren soms wel eens leuk, maar er is zo vaak geen stopcontact of wifi. Als ik ooit eens in Maastricht moet studeren, weet ik waar ik heenga ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *