Fotodagboek 13

Fotodagboek 13

2018 is een feit! En al een maand lang om precies te zijn. Een veel te snelle maand, want sjeempie: februari staat al weer voor de deur. Anyway. In januari had ik eindelijk tijd om aan mijn blog te werken, maakte ik veel (heul veul) lekker eten en dronk bijzondere thee bij Kek in Delft. Kijk je mee naar mijn fotodagboek 13 van januari?

Fotodagboek 13

Vegan taco’s

Taco’s zijn echt de uitvinding van de eeuw! Hoewel bananenpannenkoeken dat ook zijn… In ieder geval vind ik taco’s super lekker en zijn ze heel makkelijk vegan te maken. Ik maalde tempeh tot gehakt in de foodprocessor en bakte dat samen met olijfolie en kruiden. Ideaal om door gerechten te mengen en het is goedkoper en gezonder dan kant-en-klare vegagehakt. Bovendien heb je twee keer zoveel gehakt. Dus de volgende keer koop jij ook tempeh!

De linker taco’s topte ik met sojayoghurt en de rechter taco’s met mijn zelfgemaakte vegan kaas.

Oekoeboekoe thee en werken

Samen met mijn vriend ging ik in Delft op zoek naar een nieuwe rugtas. Hij had namelijk een pakje zalm in zijn tas laten lekken. Lekker dan, heb je een vistas. Gelukkig heb ik hem kunnen overtuigen om een Northface rugzak te kopen in plaats van een seksloze laptoptas ;). Helaas ging het regenen, dus snelden we naar Kek: thé place to be in Delft. Ik dronk een over andere mysterieuze thee die super veel antioxidanten bevatte en mijn vriend een matcha. Hoewel ik dat laatste een flop vond, aangezien wij bijna vijf euro neerlegden voor een kopje warm water met wat groene theepoeder. Shame on you Kek!

Nu ik ben afgestudeerd, ben ik nog steeds aan het werk op de TU. Whyyyyy?! Ik ben tijd aan het investeren in mijn blog. Tijdens het afstuderen was er namelijk niets van gekomen. Dus nu kan ik meer energie en liefde in mijn kindje steken! Schrijven is namelijk echt het leukste wat er is ;).

Metalen lelie en FODMAP Turkse pizza

Wow! Dat was nog eens een verassing: ik kreeg deze prachtige lelie van mijn vriend. Hij heeft hem zelfgemaakt door koper aan elkaar te lassen. Hij had in het Gemeentemuseum in Den Haag een soortgelijke bloem gezien en wilde zoiets maken. Nou, ik vind het een super mooi cadeau!

Zegt iemand vegan Turkse pizza die ook nog eens FODMAP-proof is? Ja hallo, hier! Ik maakte heel lekkere spelt-boekweitwraps en daar maakte ik Turkse pizza’s van. Echt super lekker! Ook een van de betere uitvindingen ooit. Naast taco’s en bananenpannenkoeken.

Vintage jas en op kamers

Ik ben dol op mijn zwarte vintage jas, alleen draag ik hem veel te weinig. Hij is namelijk nét even niet warm genoeg als het heel koud is. Laat ik nou een koukleum zijn en al gaan trillen als ik net een stap over de drempel heb gezet! Dus als het weer warmer wordt, weet ik welke jas ik ga aantrekken!

Een record: ik heb ongeveer een maand geen make-up gedragen. Mijn huid is al jaren onrustig en ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is. Dus pakte ik het anders aan, namelijk geen make-up meer! Eigenlijk was ik ook te lui om maar een lijntje of poedertje op mijn gezicht aan te brengen ;). Maar het heeft geholpen! Mijn huid ziet er een stuk beter uit. Daar ben ik erg blij om!

Spelt buns en spelt ravioli

Wanneer ik in een kookboek cinnamon buns zie staan, denk ik: het lijkt me zo lekker, maar oh zo veel werk. Dus dan laat ik het maar. Hup, schop onder mijn kont en bakken die krengen! In eerste instantie dacht ik dat ze waren mislukt, omdat de stukjes deeg tijdens de tweede rijs eruit zagen als verschromelde hoopjes. Uiteindelijk is het een prachtig brood geworden! En het klopt inderdaad dat het super veel werk is.

Daarnaast maakte ik iets anders van spelt: vegan ravioli. Ik maakte het deeg en mijn vriend de vulling. Maar echt sjeempie: wat-een-werk. Het deeg veert steeds terug, waardoor je als een gek moet gaan rollen met een deegroller! Gelukkig waren ze echt super lekker en heb ik spierballen gekweekt met deze ravioli! Ravioli spierballen ;).

Kringloopgeluk en dadelstroop

Ken je de term kringloopgeluk? Die komt regelmatig in mijn woordenboek voor als ik leuke spullen in de kringloop vind! Ik kocht namelijk deze retro cacaoblik voor het bedrag van twaalf cent. Twaalf cent! Echt belachelijk eigenlijk. Blij ben ik er wel mee!

Ten slotte maakte ik dadelstroop voor op pannenkoeken. De stroop is heel eenvoudig te maken: dadels weken in weinig heet water, mixen in de foodprocessor en klaar! Deze dadelstroop is niet zo geconcentreerd, dus ideaal als je niet zo’n zoetekauw bent! Ik moet alleen nog de pannenkoeken maken.

Wil je op de hoogte zijn wat ik allemaal doe? Volg me op Instagram via @thisisjoan1!

Hoe was jouw januari?

Liefs,

Lysanne

Meer foto’s zien? Bekijk dan mijn fotodagboek van december!

Comments

    1. Post
      Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *