Fotodagboek 20

Fotodagboek 20

Zo jongens. Of meiden. Tijd om mijn online fotodagboek 20 van augustus 2018 met jullie te delen. Deze maand stond in het teken van lekker eten, een dagje naar Utrecht en voor mezelf kiezen. Ik neem je graag mee met mijn weg om elke dag een stapje groener te leven. Benieuwd wat ik heb gedaan? Bekijk dan dit artikel.

Fotodagboek 20

Gezonde ontbijtjes zijn fijn

Ontbijtjes zijn super fijn! Er is gaat geen dag voorbij zonder dat ik goed begin met een gezond ontbijt. Bovendien kan ik niet zonder ontbijt de deur uit. Op een of andere manier is mijn hele dag overhoop als ik niets fatsoenlijks naar binnen werk. Maar wat ontbijt ik dan? De ene dag is het bijvoorbeeld overnight oats, de andere dag appeltaart baked oats. Aangezien er in augustus volop abrikozen verkrijgbaar waren, heb ik er flink de vruchten van geplukt ;). Zo maakte ik sojayoghurt en baked oats met wilde abrikozen.

Twee verschillende plekken, een outfit

Goh, ik draag dezelfde outfit alleen dan op twee verschillende plekken. Een keer in Artis en de andere keer in Utrecht. Daarnaast kwam ik erachter dat ik de foto van Artis in fotodagboek 19 al had gedeeld. Oeps. Ach, het was zó leuk in de dierentuin! Utrecht trouwens ook. Ik vind dat je er zowel cultuur kunt snuiven als een dagje kunt winkelen. Wat vind jij?

Teken een ribbenkast en eet sojapasta

Ook pakte ik in augustus mijn tekenspullen uit de kast. Ik houd ontzettend van tekenen, maar ik doe het nooit. Jammer eigenlijk, want het werkt erg ontspannend voor me. Bovendien wordt ik er creatief van en kom ik op nieuwe blogideeën.

Van mijn moeder (Xandra Bakt Brood) kreeg ik een pakje pasta, gemaakt van soja. Daar maakte ik een broccolipasta met paddenstoelen mee. Alleen had ik iets te veel peper gebruikt, waardoor ik na elke hap mijn mond moest blussen. Uitschieten met peper gebeurt me wel vaker. Herkenbaar? ;)

Ik kies even voor mezelf

Ik wil het helemaal niet toegeven. Zeker niet tegen de buitenwereld. En al helemaal niet in mijn fotodagboek 20. Maar het gaat momenteel niet goed met mij. Ik heb namelijk erg last van mijn perfectionisme en eetstoornis. Dit komt doordat ik zo graag 6000 dingen tegelijk wil doen, dat het af en toe te veel wordt. Om een voorbeeld te noemen: werken, sporten, eten koken en dan nog schoonmaken en bloggen. En dan probeer ik ook nog van alles voor iedereen te doen. Op dat moment stort ik in.

Dus ik zag deze maand in dat het écht niet langer kan zo. Ik kies nu even voor mezelf. Zo geef ik taken over aan anderen en ga middagjes relaxen als het niet gaat. Mijn grootste hulp? Netflix! Gewoon even aan niets denken en lekker filmpjes kijken. Dat helpt :).

Gezond snacken? Ja graag!

Naast healthy ontbijtjes, maak ik graag gezonde snacks die ik naar mijn werk meeneem. Links zie je een gezonde pruimentaart zonder toegevoegde suiker. En rechts? Dat is een courgettecake met appel. Yum! Zo kun je eigenlijk elke dag taart eten :).

Poké bowl en kurkuma latte

Verder at ik mijn eerste poké bowl! Op internet zag ik mooie foto’s van poké bowls, maar vaak waren deze gemaakt met vis. Ik wilde zo’n bowl supergraag proberen, dus gingen we naar een speciaal tentje dat in het teken stond van poké bowls. Ik nam een bowl met tofu, Japanse radijsjes, avocado en meer lekkere toppings. Erg lekker! Nu staat de poké bowl thuis vaak op het menu.

Ten slotte sluit ik mijn fotodagboek af met een koude kurkuma latte. Zoals die van de Bagels & Beans. Bij de Bagels heet dit drankje als ik het me goed herinner ‘golden latte’. Je moet het echt eens proberen als je in de buurt bent van een Bagels & Beans. Bovendien geeft een kurkuma latte een flinke energie boost als je een dipje hebt!

Vertel eens, hoe was jouw augustus?

Liefs,

Lysanne

Wil je meer foto’s zien dan alleen fotodagboek 20? Bekijk dan mijn fotodagboek van juli!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *