My Magic Mud tandpasta cinnamon

My Magic Mud tandpasta

Tandpasta is zo’n dingetje die je meestal onbewust koopt. Werkt hij prima? Oke, gooi maar in het boodschappenkarretje. Dat deed ik ook. Totdat ik in de ‘groene’ wereld stapte en op zoek was naar een vegan en natuurlijke tandpasta. En daar was My Magic Mud: een 100% natuurlijke tandpasta van actieve koolstof. Dat klinkt interessant vind je niet? Daarom lees je in dit artikel mijn ervaring met de My Magic Mud tandpasta in de smaak kaneel.*

Wat is My Magic Mud tandpasta?

My Magic Mud tandpasta is een nieuw mondverzorgingsmerk. En het is niet zomaar een tandpasta. Want het is niet wit, maar zwartkleurig. Dat komt door de geactiveerde koolstof, kokosnoot, bentonietklei, essentiële oliën en kokosolie.

Hoe werken de ingrediënten?

De bentonietklei en de koolstof zorgen ervoor dat vuil, onzuiverheden en tandaanslag worden verwijderd. Beiden kunnen namelijk veel adsorberen. De kokosolie en tea tree-olie zorgen dat je tandvlees gezond blijft. Beide ingrediënten hebben een verzachtende en antibacteriële werking. En de essentiële oliën, afkomstig van sinaasappelschil, geven je wittere tanden.

Volgens My Magic Mud zorgt de tandpasta er ook voor dat je tanden worden gepolijst zonder dat je tandglazuur wordt aangetast. En je adem? Die blijft lekker fris. Geniet dus maar lekker van je vegan Turkse pizza met soja knoflooksaus ;).

De kokosolie en tea tree-olie zorgen dat je tandvlees gezond blijft.

Natuurlijke tandpasta

De tandpasta van My Magic Mud is 100% natuurlijk. Dat wil zeggen dat de tandpasta geen fluoride bevat, en GMO-vrij, glutenvrij, vegan en cruelty free is. De tandpasta is gecertificeerd met het Natural Cosmetics Standard (NCS).

Ingrediënten: Distilled Water, Diatomaceous Earth, Non-GMO Xylitol, Bentonite Clay, Coconut Oil*, Activated Coconut Shell Charcoal, Cinnamon leaf Oil*, Citric Acid, Clove oil, Grapefruit Seed Extract, Sweet Orange Oil*, Potassium Sorbate, Rosemary Oil, Stevia*, Tea Tree Oil*, Vanilla Extract*, Xanthan Gum. * Biologische oorsprong.

Mijn magische moddertandpasta

Zeg, hoe zit het met de naam van het merk? Als je ‘m letterlijk vertaalt: ‘mijn magische moddertandpasta’. Klinkt erg goed, vind je niet? (Uhum, sarcasme). De naam klinkt vreemd. Zoiets als: “Mooie tanden heb je. Welk merk gebruik je?” Jij: “Oh, gewoon. Mijn magische moddertandpasta.” Euh, wat? Ik zou je hebben aangekeken of je spontaan in een unicorn was veranderd. Daarentegen vind ik de naam ook weer wat hebben. Lekker anders dan ‘Sensodine’ of ‘AH eigen merk tandpasta’.

My Magic Mud tandpasta

Hoe werkt My Magic Mud tandpasta?

Het gebruik van My Magic Mud werkt net even anders dan ik normaal gesproken mijn tandenpoets. Je volgt namelijk de volgende stappen:

 1. Gebruik een ruime hoeveelheid tandpasta.
 2. Poets je tanden 2 minuten en spoel daarna met de tandpasta.
 3. Spuug de tandpasta uit, dichtbij het water (ik denk door de zwarte kleur om vlekken te voorkomen).
 4. Spoel je tandenborstel af en poets daarna je tanden, tandvlees en tong (zonder tandpasta).
 5. Spoel je mond nogmaals en flos tussen je tanden.

Wow, het klinkt als een hele beautybehandeling voor je tanden. Maar let’s go!

Kaneelsmaak met een zwarte wasbak

My Magic Mud tandpasta ruikt erg lekker. Ik heb speciaal voor de smaak kaneel gekozen, omdat ik weer eens een andere tandpasta wilde. De kleur van de tandpasta is inderdaad zwart. Even wennen, maar ook weer leuk! Ik volg de bovenstaande stappen zorgvuldig. Het resultaat? Mooie gepoetste tanden! En een zwarte wasbak, omdat ik de tandpasta niet dichtbij de kraan uitspuugde. Weer wat geleerd, haha.

Ik moet wel even wennen aan de kaneelsmaak. Normaal gesproken gebruik ik tandpasta met mintgeur. Maar de smaak heeft ook wel iets herfstachtig. Het is geen nare chemische smaak en dat vind ik een pluspunt. Alleen ga ik liever voor een mintgeurige tandpasta. Gewoon omdat ik dat fijner vind. En wittere tanden? Ach, dat zie ik niet echt terug. Maar dat vind ik ook niet heel belangrijk. Ik blijf lekker thee drinken ;).

Wow, het klinkt als een hele beautybehandeling voor je tanden. Maar let’s go!

Conclusie over My Magic Mud tandpasta

My Magic Mud tandpasta is een 100% natuurlijke tandpasta die ook vegan en cruelty free is. Dat vind ik erg fijn! De tandpasta maakt mijn gebit ook goed schoon. Ik moest alleen wennen aan de zwarte tandpastakleur en de kaneelsmaak. Ten slotte moet ik eerlijk toegeven dat ik 12,99 euro voor een tandpasta erg duur vind (zie verderop). Dus ik zou hem niet zelf een-twee-drie kopen. Maar je kunt de tandpasta wel als cadeautje geven.

Over My Magic Mud

My Magic Mud is ontwikkeld door Jessica Arman. Haar dochter had gevoelige tanden en kon geen geschikte tandpasta vinden. Waarom dan niet zelf in de keuken je eigen tandpasta maken? En zo geschiedde. My Magic Mud was een Texaans familiebedrijfje, maar is nu uitgegroeid tot een wereldmerk. En is zelfs in de Verenigde Staten het snelstgroeiende merk in mondverzorging.

My Magic Mud tandpasta kopen

Denk je na het lezen: ik wil My Magic Mud tandpasta wel eens proberen! Dan kun je de tandpasta kopen voor 12,99 euro per tube bij onder andere Vitamin Store, DA Drogist, Dio Drogist, Deen, Marqt, Natuurvoedingswinkels G&W en via de website van My Magic Mud.

Wat vind jij van My Magic Mud tandpasta?

Liefs,

Lysanne

*Gesponsord

Wil je liever iets anders lezen dan over My Magic Mud tandpasta? Lees dan mijn review over Dr Organic Shea Butter.

Comments

 1. Jessica J.

  Tandpasta met kaneelsmaak? Dat lijkt me raar, haha. Geef mij maar munt. Ik gebruik nu trouwens de Charcoal-tandpasta van Dr. Organic. Die komt ook zwart uit de tube, maar wordt wit als je poetst. Die is trouwens ook niet goedkoop, maar er zijn geregeld 1+1-gratisacties bij Holland & Barrett, dus dan is het goed te doen en sla ik meteen wat tubes in.

  1. Post
   Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *