De Wet Hair Detangler Brush van Hairlust [Review]

wet hair detangle brush hairlust

Net zoals skincare vind ik haarverzorging belangrijk. Daarom verdiep ik me graag in producten die het best zijn voor mijn haar. Zoals haarborstels. Ik mocht van Hairlust de Wet Hair Detangler Brush pink uittesten, speciaal voor nat haar. Ben je benieuwd naar mijn ervaring? Je leest het in dit artikel.

In het kort

Voordelen

 • gemaakt van duurzaam tarwestro en stevig plastic
 • geschikt voor alle haartypen
 • ergonomisch ontwerp
 • lichtgewicht borstel
 • nog geen 10 euro

Nadelen

 • licht gebogen borstelharen vóór gebruik
 • verkrijgbaar in slechts 3 kleuren
 • iets te licht qua gewicht

De Detangler Brush van Hairlust: speciaal voor nat haar

De Wet Hair Detangler Brush van Hairlust is speciaal gemaakt voor nat haar. Waarom? Als je haren nat zijn, zijn ze namelijk erg kwetsbaar. Je haar heeft dus speciale verzorging nodig met een zachte borstel die mild voor je haar is. 

Volgens Hairlust glijden de siliconen borstelharen eenvoudig door nat haar, waardoor je geen schade veroorzaakt. Je hoofdhuid wordt gemasseerd en de haargroei wordt gestimuleerd. Ook zorgt het ergonomische ontwerp ervoor dat de borstel goed in je hand ligt voor comfortabel gebruik. Dat klinkt goed, vind je niet?

Materiaal: tarwestro en plastic

De Detangler Brush is gemaakt van tarwestro en plastic (TPEE en ABS). Ik kon niet veel informatie vinden over tarwestro, maar het schijnt een restproduct te zijn dat overblijft na het oogsten van tarwe. Van dit stro kan men producten maken en zo minder plastic gebruiken.

TPEE staat voor thermoplastische polyester-elastomeer. Het materiaal is zeer slijtvast, waardoor het lang meegaat. ABS is de afkorting van Acrylonitril-butadieen-styreen. Het materiaal is licht, maar sterk en gaat lang mee. TPEE en ABS blijven plastics, maar ik denk dat door hun stevigheid de Detangler Brush lang meegaat.

wet hair detangle brush hairlust
De stevige, maar flexibele borstelharen van de Detangler Brush.

De test: van bezorging tot kambeurt

Het is tijd voor de test. Nee, niet om De Mol te ontmaskeren. Maar om de borstel van Hairlust te proberen. Wat is de situatie? Ik heb erg dik haar dat supersnel klitten en knopen bevat. Ik moet zelfs op de fiets mijn haar in een vlecht doen of onder mijn jas stoppen, want anders heb ik direct klitten. En geloof me, die dingen eruit halen is pijnlijk. Kortom, ik heb het ideale haar om een borstel te testen.

De bezorging en verpakking

De bezorging verliep vlekkeloos. Ik kreeg netjes een track & trace-code waarmee ik precies kon zien wanneer de borstel werd bezorgd. Bij het uitpakken van het pakket zag ik dat er geen plastic is gebruikt om de borstel te beschermen en te verpakken. Dat vind ik een pluspunt.

Ook de verpakking van de kam zelf is van karton. Hairlust zelf zegt dat de verpakking is gemaakt met gerecycled verpakkingsmateriaal. Volgens mij klopt dat, want het karton is niet egaal wit maar met stukjes. Ik weet niet hoe je dit anders omschrijft. Maar als je zelf eens papier hebt gemaakt, begrijp je wat ik bedoel. (Vergeet niet om de doos en de verpakking bij het oud papier te gooien, want beide kun je recyclen.)

Extra pluspunt: Ik kreeg de roze brush toegestuurd. Roze is mijn favoriete kleur.

De Detangler Brush zelf

De Detangler Brush heeft de vorm van een (paas)ei. Ik vind het er gezellig uitzien. Deze vorm zorgt ervoor dat de borstel fijn in mijn hand ligt. Ik heb kleine handen, maar de borstel past er goed in. 

Wat ik ook fijn vind, is dat de brush helemaal niet zwaar is. Eerder te licht, waardoor het lijkt alsof ik helemaal geen borstel vasthoud. Ik vermoed dat ik er zelf gewoon aan moet wennen, want mijn andere borstel is zwaarder. Ik denk echter dat de Detangler Brush door het lichtgewicht praktisch is voor onderweg. Dit scheelt weer wat gewicht in je tas.

Het enige nadeel is dat ik vóór gebruik zie dat sommige borstelharen licht zijn gebogen. Dus ik vraag me af of ze niet na verloop van tijd allemaal doorbuigen. Je moet in ieder geval voorzichtig zijn met de borstel. Als je er geen zware voorwerpen op legt, denk ik dat het meevalt.

De kambeurt

Dan de kambeurt zelf. Ik heb mijn haren gewassen met shampoo en conditioner, en gewacht tot mijn haar handdoekdroog is. Ik kam mijn haren niet als het nat is, omdat ik ze zo min mogelijk wil beschadigen. Toch wil ik het met de Detangler-borstel proberen. Goed om te weten: ik heb geen geverfd haar.

Ik start voorzichtig aan de onderkant van mijn haar en ga stapje voor stapje naar boven. Wow, dit gaat eenvoudiger dan ik dacht. Ik voel een klit, maar de brush gaat er makkelijker doorheen dan mijn andere kam. Na afloop kan ik mijn haren eenvoudig uit de borstel halen, zodat hij weer schoon is. Ik ben echt verrast door de kwaliteit.

@lysannejoan

#ad Mer veel kammen kan ik lastig door mijn haren kammen, maar met deze Detangler Brush van @Hairlust® gaat dat een stuk eenvoudiger! 🤩 #detanglerbrush #haarborstel #haarverzorging #haircair #hairbrush

♬ Vibing – CHRISPY

Eindoordeel: positief verrast 

Een goede haarborstel maakt echt het verschil als je jouw haar goed wilt verzorgen. De Wet Hair Detangler Brush van Hairlust is zo’n goede borstel. Mijn ervaring is positief. De bezorging verliep vlekkeloos en de verpakking is plasticvrij, wat ik een groot pluspunt vind. De borstel zelf heeft een gezellige vorm van een paasei en ligt goed in de hand. Tijdens het kammen van mijn haar merkte ik dat de borstel er moeiteloos doorheen gleed. Ook het verwijderen van haar uit de borstel was eenvoudig. Zorg er echter voor dat je geen zware voorwerpen op de borstel legt om te voorkomen dat de borstelharen niet doorbuigen. Kortom, is de Wet Hair Detangler Brush een goed product? Het antwoord is ja.

Veelgestelde vragen over een detangler brush

Wat is een detangler brush?

Een detangler brush is een haarborstel dat is ontworpen om klitten en knopen in je haar te verwijderen en te voorkomen. De borstel heeft flexibele, dunne borstelharen die eenvoudig door je haar bewegen. Bovendien zijn de haren zachter en minder agressief dan ‘gewone’ haarborstels, waardoor je haar minder te verduren krijgt. Je gebruikt een detangler brush als je haar nat is, maar droog haar kan ook.

Waarom een detangler brush?

Je vraagt je wellicht af wat nu het voordeel is van een detangler brush ten opzichte van een ‘gewone’ borstel. Dat dacht ik eerst ook, want elke haarborstel is toch hetzelfde? Niets is minder waar. Een detangler brush:

 • voorkomt klitten: Een detangler-borstel helpt je om klitten en knopen te voorkomen. Hierdoor kun je jouw haar eenvoudiger kammen.
 • zorgt voor minder haarbreuk: Dankzij de stevige, maar zachte borstelharen krijg je haar minder te verduren. Nat haar is namelijk kwetsbaarder dan droog haar.
 • maakt kammen pijnloos: De borstelharen glijden eenvoudig door je haar, waardoor elke kambeurt geen pijn veroorzaakt.
 • is geschikt voor elk haartype: Of je nu fijn, dik, krullend, golvend of steil haar hebt, een detangler-borstel is geschikt voor iedere haarsoort.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *