Fotodagboek 34: van scindapsus tot tomatenbagel

Fotodagboek 34 This is Joan

De laatste maand van 2019 is ingegaan. Vinden jullie de tijd ook zo snel gaan? Misschien ervaar ik dat zo, omdat ik ouder wordt. Maar goed. Ik heb weer leuke foto’s voor je om te delen. Zo kocht ik een scindapsus en at ik een tomatenbagel met hummus. Kijk je mee naar mijn Fotodagboek 34?

Fotodagboek 34

Wandelen in het Cronebos

De herfst is dé tijd om lekker in het bos te wandelen. Samen met mijn vriend wandelde ik in het Cronebos bij Hilversum. Dat deed me goed. Na een paar slechte weken (lees: hormonen, stress en ED) had ik zo’n fijne middag! Ik kon intens genieten van de fluitende vogels, groene en gele kleuren, en frisse dennengeur. Extra leuk vond ik het om door de dikke laag bladeren lopen. Dat geritsel klinkt mooi!

Hummus en zoete aardappelfrietjes bij HUmmUS

Sinds we niet meer in Delft wonen, zijn we al een tijdje niet bij HUmmUS geweest. Bij deze tent eet je superlekkere loaded hummus en zoete aardappelfrietjes! Dus we besloten om naar Den Haag te gaan (daar zit HUmmUs ook) en daar een heerlijke lunch te verorberen. Ik ging voor vegan shoarma, mijn vriend voor falafel. Lekker!

Ben je benieuwd naar HUmmUS? Ik schreef een review over HUmmUs Delft op mijn blog.

Tomatenbagel bij Bagels & Beans

Hummus gaat er bij mij altijd wel in. Sterker nog: ik eet het elke dag! Zo ook bij de Bagels & Beans, waar ik lunchte met een van mijn vriendinnen. Helaas hebben ze de Oatiebagel niet meer. :( Daarom ging ik voor de tomatenbagel die ook heel lekker was!

Nieuwe, groene plantjes

Naast dat je me blij kunt maken met hummus, kun je dat ook met planten! Je kunt namelijk nooit genoeg planten in huis hebben. Zo kocht ik bij de IKEA een scindapsus en een terracottapot, omdat ik op zoek was naar een schaduwplant voor in de slaapkamer. Ook kreeg ik deze leuke siernetel in mijn schoen van Sinterklaas! Siernetels groeien snel in de zon en zijn makkelijk te stekken. Dankjewel Sinterklaas.

Gezonde vegan taaitaai

Taaitaai en Sinterklaas horen bij elkaar. Ik had zo’n zin in taaitaai, dat ik in de Appie bijna een zak in mijn mandje had gedropt. Ik ben blij dat ik dat niet heb gedaan, want taaitaai bevat tarwe waar ik niet goed tegen kan. Daarom bakte ik lekker zelf taaitaai. En het resultaat is heerlijk!

Natuurlijk heb ik het recept voor je uitgeschreven en kun je vinden in het artikel ‘Gezonde vegan taaitaai‘. :)

Quinoasalade met mango

Wat doe je als je per ongeluk een hotel hebt geboekt buiten het centrum, honger hebt en er geen vegan eten in het hotel te krijgen is? Dan ga je zelf op zoek naar een restaurant in de buurt. Dat overkwam mij dus. Het enige restaurant in de buurt was Café Thembi in Maastricht. Ik had geen idee of het lekker was, maar ik had honger. Gelukkig had ik goed gegokt, want ik at er een heerlijke vegan quinoasalade met mango, kikkererwten en noten. Het was meer dan genoeg en echt de moeite waard!

Bevroren spinazie smoothiebowl

In de zomer eet ik regelmatig een smoothiebowl als ontbijt. Zo’n bowl is lekker verkoelend, en je krijgt meteen groente en fruit binnen. Het was echter niet zo handig van me om op een koude herfstdag een bevroren spinazie smoothiebowl te maken, want ik ging gelijk koukleumen! Dat was dus iets té koud voor het jaar. Gelukkig was de bowl superlekker, dus heb ik er wel van kunnen genieten.

Kuivaketveleen linnavouri

Ik sluit Fotodagboek 34 af met een terugblik op de vakantie in Finland. Ja sorry, I know: ik spam je dood met plaatjes uit Finland, maar het is zo’n mooi land! Dat kan ik je natuurlijk niet voorbij laten gaan. Zoals deze trap van Kuivaketveleen linnavouri. Deze eeuwenoude plek is prachtig! De omgeving is eeuwenoud, de trap niet. ;) Je kunt meer over deze plek lezen in ‘De 5 mooiste bezienswaardigheden van Lappeenranta (Finland)‘.

Vertel me, hoe was jouw november?

Liefs,

Lysanne

Wil je meer fotodagboeken bekijken? Lees dan mijn Fotodagboek 33.

Comments

    1. Post
      Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *