De beste 3 vegan koffierecepten

een kopje vegan koffie met koffie art op een houten plank met een plant op de achtergrond

Steeds meer mensen stappen over op plantaardige vervangers van melk. Sommigen vanwege een eiwit-allergie, lactose-intolerantie, of omdat je hebt besloten geen dierlijke producten meer te consumeren. Gelukkig mis je koemelk totaal niet wanneer je de juiste recepten maakt. Met de beste espressomachine en de volgende overheerlijke vegan koffierecepten kun jij je dag beginnen met een geweldig kopje koffie.

Welke koffiemachine heb je nodig? 

De eerste stap in het maken van een lekker vegan koffierecept is de aanschaf van een koffiemachine. Op dit moment is de beste koffiemachine de Siemens EQ900 TQ905R09. Met dit apparaat kun je fantastische kopjes koffie zetten. Naast het aanschaffen van een koffiemachine heb je natuurlijk ook verschillende soorten vervangers voor melk nodig. Daarbij zijn mokken of grote glazen ook praktisch, afhankelijk van het recept dat je gaat maken. Daarnaast heb je een melkopschuimer nodig, zodat je de melkvervanger goed kunt opschuimen.

Recept 1: een overheerlijke latte macchiato

Het eerste recept is een echte klassieker, maar dan op de vegan manier: de latte macchiato. De eerste stap is het afgieten van 150 ml plantaardige melk die volledig opgeklopt moet worden. Zet een kopje espresso en wacht zo’n 2 minuten, waarna je de plantaardige melk in een latte-glas schenkt. Schenk de koffie vervolgens over in een kan met een dun schenkeinde, zodat je makkelijk 3 lagen kunt creëren. Vervolgens schenk je de koffie in één keer op een rustig tempo bij de melk. Een simpel recept dus, maar erg lekker!

Recept 2: een salted caramel latte

Het tweede recept is iets ingewikkelder, maar kost niet zo lang: een salted caramel latte. De eerste stap is het verwarmen van de plantaardige melk naar keuze (100 ml). Vervolgens roer je er een theelepel karamelsiroop en een klein snufje zout doorheen. Dit roer je door totdat alles is opgelost. Vervolgens schuim je de plantaardige melk op met behulp van een melkopschuimer, zodat je een mooie schuimlaag creëert. Giet het mengsel vervolgens in een glas en zet een kopje espresso (30 ml), die je er overheen gooit. Vervolgens kun je de latte nog garneren met wat karamelsiroop. 

Recept 3: mochaccino

Het laatste recept combineert 2 heerlijke ingrediënten: koffie en chocolade. De mochaccino maak je als volgt: je begint met het verwarmen van de 50 ml plantaardige melk (bij voorkeur kokosmelk). Vervolgens snijd je 2 tabletten chocolade (naar jouw keuze) fijn. Deze voeg je samen met een halve theelepel ahornsiroop toe aan de melk. Daarna schuim je 25 ml havermelk op, waarna je een shot espresso zet. Schenk het als volgt in een glas: eerst de koffie, dan de chocolademelk en daarna de havermelk.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *