Home » Vegan make-up kopen? Dat doe je in Duitsland!

Vegan make-up kopen? Dat doe je in Duitsland!

Vegan make-up Duitsland Alterra Alverde

Vegan make-up uit Duitsland koop ik graag. Ik gebruik namelijk liever dierproefvrije make-up zonder enige meuk. Waarom ik vegan make-up uit Duitsland haal? Het is goedkoper dan in Nederland en het assortiment is groter. Ik vertel je graag meer over de Duitse merken Alterra en Alverde!

Waar koop je vegan make-up in Duitsland?

De beste winkels om vegan make-up uit Duitsland te kopen zijn DM en Rossmann. Dat zijn de Etos en Kruidvat van Duitsland, alleen dan leuker. Bij deze 2 drogisterijen vind je namelijk een heel groot assortiment uit vegan, natuurlijke en biologische producten. Alsof je in een natuurwinkel bent beland. Overigens kun je bij deze winkels ook heerlijke vegan doucheschuim en vegan haarverzorging kopen!

Voordelen om make-up in Duitsland te kopen

Uiteraard zijn er veel voordelen om make-up in Duitsland te kopen. Hieronder vind je er 4!

1. Het is goedkoper

Zoals ik al eerder schreef, is vegan make-up in Duitsland gewoon goedkoper. Niet voor niets sla ik een hele berg in, zodat ik een lange tijd niets meer hoef te kopen. Dan gaat er een hele koffer vol mee naar huis!

2. Er is meer keuze

In ons buurland heb je een grotere keuze uit producten. Elke keer verbaas ik me dat Nederland zich op dit gebied in de prehistorie bevindt ten opzichte van Duitsland.

3. Veel is biologisch en natuurlijke

Daarnaast verkoopt Duitsland veel meer biologische en natuurlijke producten. Ik stouw mijn hele winkelmandje dan ook vol met zulke spullen wanneer ik in de supermarkt of drogisterij sta. En mijn vriend maar zuchten dat het zo veel spullen zijn en tijd vergt. Sorry not sorry. ;)

4. Er is meer keuze voor de zeer lichte huid

Een ander voordeel is dat ik als porseleinen pop wél slaag met foundation en gezichtspoeders in Duitsland. In Nederland vind ik nooit wat. Als ik denk dat ik iets heb gevonden, is de kleur nog steeds te donker. Lucky me.

Maak kennis met Alverde en Alterra

De 2 bekendste Duitse vegan en natuurlijke make-up-merken onder Nederlanders zijn Alverde en Alterra. Alverde is te koop bij DM en Alterra bij Rossmann. Beiden hebben het ‘Zertifizierte naturkosmetik’-label voor natuurlijke cosmetica. Ook zijn veel van hun producten vegan.

Betaalbare vegan make-up

Verder vind ik de lage prijzen superfijn! Zeker als je geen brede portemonnee hebt. Zo betaalde ik slechts € 3,49 voor een concealer en € 2,99 voor een wenkbrauwpotlood. In Nederland betaal je al gauw zo’n € 10,- voor een natuurlijke en vegan concealer. (Of ik zie alleen maar dure producten in Nederland.)

Meukvrije ingrediënten

Ten slotte vind ik de natuurlijke ingrediënten van Alverde en Alterra een grote pluspunt. Je smeert dus geen meuk op je gezicht. Daar wilde ik dus vanaf, de meuk. Ik neem als voorbeeld de ingrediënten van de concealer die ik kocht:

Glycine Soja Oil*, Talc, Ricinus Communis Seed Oil*, Silica, Tricaprylin, Rhus Vericiflua Peel Cera, Stearic Acid, Hydrogenated Vegetable Oil, Hydrogenated Jojoba Oil, Hydrogenated Rapeseed Oil, Lecithin, Simmondsia Chinensis Seed Oil*, Tocopherol, Helianthus Annus Seed Oil, Parfum**, Linalool**, Limonene**, Geraniol**, Citral**, Farnesol**

Vegan make-up uit Duitsland kopen?

Kortom, Vegan make-up uit Duitsland is budgetproof, biologisch en natuurlijk, en er is veel keuze. 4 redenen om een tripje naar Duitsland te maken.

Alterra en Alverde online bestellen

Je kunt online de producten van Alterra en Alverde bestellen bij DM en Rossmann. Maar dan moet je het wel bij een Duits adres laten bezorgen. Dus als je iemand kent die in Duitsland woont, is dat mooi meegenomen. Maar een tripje naar Duitsland zelf is ook geen excuus. ;)

Ben jij bekend met vegan make-up uit Duitsland?

Liefs,

Lysanne

Handig: Sla dit artikel op via Pinterest

https://nl.pinterest.com/pin/446208275586534228/

6 gedachten over “Vegan make-up kopen? Dat doe je in Duitsland!”

 1. Hallo Joan, ik koop ook al jaren alle cosmetica en toiletartikelen bij DM om dezelfde redenen als jij. De keuze is echt enorm. We gaan ook wel naar Muller Drogerie, is net zo’ n winkel als DM maar dan weer net even anders. Zij hebben vaak aanbiedingen van merken als Weleda en dan veel goedkoper dan hier!

  1. Hoi Edda,

   Wat leuk dat je bij DM koopt! Ik ken inderdaad Muller Drogerie. Dat is meer een warenhuis toch? Dankjewel voor de tip! De volgende keer ga ik daar eens snuffelen.

 2. Jacqueline Jansman-Ottens

  Hoi Edda,
  Zijn de vegan producten ook dierproefvrij?
  Vegan is namelijk niet automatisch ook dierproefvrij, het zegt alleen wat over de ingrediënten.
  Met vriendelijke groet,
  Jacqueline

 3. Hallo
  Ik koop ook graag in duidsland voor vegan producten die hier heel duur en bijna bit te vinden zijn.
  Maar waarom kan je heel weinig vinden over de producten van duitsland als je googlt of ze vegan zijn?

  1. Hey Tes!

   Dankjewel voor je berichtje. Je kunt het beste op de website van het merk kijken om erachter te komen of het product vegan is. In Duitsland staat meestal aangegeven of iets vegan is, gewoon met ‘vegan’. Ik weet sowieso dat Alverde en Alterra duidelijk aangeven dat een product vegan is. Ik heb het bijvoorbeeld ook bij Balea gezien. Succes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

zestien + veertien =