Gallerix review: prachtige posters voor aan de wand

gallerix review

Wanneer je een (nieuw) interieur aanschaft voor je huis, wordt muurdecoratie vaak vergeten. Zonde, want met een mooi pronkstuk aan de muur geef je net even die finishing touch aan je interieur. Ook ik liep tegen dit struikelblok aan in de slaapkamer. Totdat ik hoorde van Gallerix, een online shop met posters. Benieuwd? In dit artikel lees je mijn review!

Dit artikel bevat betaalde links. Ik baseer mijn advies altijd op mijn eigen ervaringen.

Wat is Gallerix?

Gallerix is een Zweedse online shop met posters. Het uitgangspunt is de eenvoud van Scandinavisch design dat terugkomt in elke poster. Of het nu abstracte kunst is of een rustgevend landschap. Ik vind Scandinavisch design prachtig, dus dat komt goed uit.

Gallerix x milieu

De posters van Gallerix zijn ISO14001 gecertificeerd en voorzien van het Swan-certificaat. Beiden garanderen een schonere productie en duurzame bosbouw. Bovendien steunt het bedrijf OneTreePlanted om nieuwe bomen te planten. Het is altijd goed om te horen dat bedrijven proberen bij te dragen aan een beter milieu.

Ruim assortiment aan posters

Gallerix biedt in de webshop een verscheidenheid aan posters. Je vindt dus altijd een poster die bij jouw stijl past. Je zoekt eenvoudig op thema’s als ‘botanisch’, ‘natuur’ en ‘vintage’, om vervolgens te scrollen door een collectie van prachtige posters van kunstenaars en fotografen.

Mijn Japandi-poster

Ik ging snuffelen tussen de collectie Japandi-posters. Ik ben namelijk langzamerhand het interieur in Japandi-stijl aan het aanpassen en wilde de kale, witte muur in de slaapkamer aanpakken. Het kiezen van een poster was nog best een opgave, want ik vond er zoveel mooi. Uiteindelijk ben ik gegaan voor deze Flying Crane van Kōno Bairei in maat 70×100 cm. De poster straalt rust uit en past perfect in de Japandi-stijl.

Stad- of landkaart

Naast de bovenstaande posters, kun je jouw eigen stad- of landkaart ontwerpen. Bijvoorbeeld van een plaats die veel voor je betekent. Via de ontwerptool voer je een plek in, en de tool toont direct de plek op de poster. Je kunt ‘m verder personaliseren door in en uit te zoomen, de tekst aan te passen en je favoriete design te selecteren. 

Ik zag de stad- en landkaarten pas nadat ik mijn bestelling had geplaatst. Jammer, anders had ik een poster van Helsinki of Finland gemaakt.

Geboorteposter

Bij Gallerix vind je ook geboorteposters, een persoonlijk kunstwerk van de geboorte van je kleintje. Kies een illustratie die je aanspreekt en maak ‘m persoonlijk met de ontwerptool. Vul de naam in, de lengte en het gewicht, de geboortedatum, en pas het design aan. Tip: dit is ook een leuk cadeau voor kersverse ouders.

Handige fotolijsten

Natuurlijk hoort een poster in een fotolijst. Daarom vind je bij Gallerix mooie fotolijsten, zodat je direct alles in 1 keer kunt aanschaffen. De posters passen precies in de bijbehorende maat lijst, zodat je daar geen omkijken naar hebt. Ik koos voor de zwarte houten lijst in maat 70×100 cm. De lijsten zijn makkelijk te openen met de hand zonder uren in de weer te zijn met een schroevendraaier. 

Tip: Let op dat je de poster niet ondersteboven in de lijst stopt. Anders moet je ‘m opnieuw openen en omdraaien. (Ik spreek uit ervaring.)

Kant-en-klare fotowanden

Ik heb zelf gekozen voor 1 grote poster. Maar je kunt altijd kleinere posters met elkaar combineren tot een fotowand. Dat kan een opgave zijn, want je moet posters vinden die bij elkaar passen. Gelukkig komt Gallerix met een ruime keuze aan kant-en-klare fotowanden. Deze zijn samengesteld door ervaren ontwerpers, zodat je er vanuit kunt gaan dat de posters 1 geheel vormen. Je klikt op een wand die je aanspreekt en voegt eenvoudig alle materialen toe aan je winkelmand.

Goede klantenservice

Tot slot wil ik nog een shout-out geven aan de goede klantenservice van Gallerix. Helaas waren de hoeken van de eerste fotolijst ingedeukt. Waarschijnlijk door het niet zorgvuldig behandelen van de externe bezorgdienst (er staat ‘fragile’ op het pakket). Maar na 1 mailtje kreeg ik razendsnel, dezelfde dag nog, antwoord terug dat ze een nieuwe lijst gingen opsturen. Na ontvangst kreeg ik gelukkig een hele lijst en kon ik de poster opnieuw ophangen.

Verrijk nu je interieur met de posters van Gallerix

Gallerix biedt prachtige posters voor ieder wat wils. Of je nu van abstracte kunst, stedelijke foto’s of rustige landschappen houdt. Ik vind de posters van Gallerix van goede kwaliteit en de lijsten zijn eenvoudig in en uit elkaar te halen. Je hoeft alleen 1 of 2 gaten in de muur te boren en je poster kan opgehangen worden. Ook vind ik de klantenservice behulpzaam en snel. Is Gallerix een aanrader? Zeker!


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *