8 krachtige edelstenen voor als je hoogsensitief bent

hsp-edelstenen

Als hoogsensitief persoon (HSP) sta je extra open voor in- en externe prikkels en indrukken. Je kunt letterlijk overprikkeld zijn na een feestje of een dag werken, waardoor je op dat moment ‘niets meer kunt’. Ik kan bijvoorbeeld niet goed tegen harde geluiden en neem emoties van anderen over. Om jezelf te beschermen tegen te veel prikkels, kun je edelstenen gebruiken. Ik heb 8 HSP-edelstenen voor je op een rijtje gezet + hun werking.

1. Amethist

De Amethist is een van de krachtigste edelstenen voor hoogsensitiviteit. Deze prachtige paarse steen helpt tegen stress, waardoor je tot rust kunt komen en kunt ontspannen. Daarnaast heeft hij een zuiverende en beschermende werking tegen negatieve energie. Ook reinigt Amethist je lichaam, (emotionele) geest en ruimte.

2. Bergkristal

Ook bergkristal is een HSP-edelsteen. Deze vrijwel doorzichtige steen (ik moet altijd denken aan ijs) helpt je overgenomen energie te reinigen. Of een ruimte te zuiveren. Daarnaast versterkt de edelsteen je zelfhelend vermogen en kan zelfs andere edelstenen versterken in hun kracht. Daarom is Bergkristal ook onderdeel van de Gouden Driehoek: Bergkristal, Rozenkwarts en Amethist.

3. Celestien

Celestien is een grijsblauwe edelsteen en versnelt je spirituele ontwikkeling. Geen zorgen, je wordt er niet zweverig van. Daarnaast zorgt de edelsteen ervoor dat je dichterbij je intuïtie staat en vertrouwen hebt, iets dat belangrijk voor een hoogsensitief persoon. Ben je vaak nerveus? Draag dan Celestien. Hij kalmeert en vermindert de angst voor het onbekende.

4. Citrien

Haal het zonnetje in huis met Citrien! Van de mooie gele kleur wordt je al blij. En dat is ook de kracht van de edelsteen. Citrien zorgt voor zelfvertrouwen en zelfrespect, en brengt geluk en voorspoed naar je toe. Ook helpt hij tegen depressies, angsten en fobieën.

5. Labradoriet

Labradoriet is een van mijn favoriete edelstenen voor HSP. Kijk eens naar die mysterieuze glans! Labradoriet beschermt tegen negatieve energie. Hiervoor maakt hij als het ware een schild om je heen, zodat je indrukken minder binnenkrijgt. Hij heelt je aura, zodat vermoeidheid verdwijnt. Een fijne kristal als je na een dagje uit helemaal ‘op’ bent.

6. Rode Jaspis

Ook de Rode Jaspis is een krachtige edelsteen voor hoogsensitiviteit. Rode Jaspis werkt aardend en zet je met beide benen op de grond. HSP’s kunnen namelijk vaak in hun hoofd ‘blijven hangen’. De steen werkt beschermend tegen straling, negatieve invloeden en vervuiling. Ook helpt hij om voor jezelf op te komen.

7. Rozenkwarts

De kleur van Rozenkwarts verklapt het al: een edelsteen van de liefde! Maar dan vooral liefde voor jezelf. De steen helpt om liefde te geven, te ontvangen en lief te zijn voor jezelf. Om te accepteren zoals je bent. Daarnaast werkt Rozenkwarts krachtig tegen stressproblemen, zoals een depressie of burn-out.

8. Zwarte Toermalijn

Tot slot kan Zwarte Toermalijn niet ontbreken in deze lijst van HSP-edelstenen. Je kunt deze steen zien als je persoonlijke ridderharnas. Hij beschermt je tegen negatieve energie en straling. Bovendien zet hij dit om in positieve energie! Ook bevordert Zwarte Toermalijn ontspanning en zelfverzekerdheid. Heb je vaak last van straling, zoals wifi? Leg dan een stuk Zwarte Toermalijn naast de router.

Waar kun je HSP-edelstenen kopen?

Verschillende webshops verkopen edelstenen voor HSP. Ik heb mijn Gouden Driehoek (dus Bergkristal, Rozenkwarts en Amathist) en een armband van Zwarte Toermalijn bij de Edelstenenfee gekocht. Dit is een aanrader, want je pakketje wordt zo leuk ingepakt! Zoek je mooie edelstenensieraden? Dan raad ik je Wiezewasjes aan. Bij deze webshop heb ik een Labradoriet-ketting gekocht. Ook kan ik je Spiru aanraden. Hier kun je niet alleen terecht voor edelstenen, maar ook voor wierook, yogamatten en klankschalen. Ik heb hier ruwe Celestien, Labradoriet, Rode Jaspis en Zwarte Toermalijn gekocht. En een ketting van Citrien.

Welke HSP-edelstenen heb jij in huis?


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *