Vintage liefde in huis 1

30 januari 2017 2 Door Lysanne

Vintage liefde in huis 1

Ik ben dol op vintage en verzamel allerlei leuke spulletjes. Zo snuffel ik graag in tweedehands- of kringloopwinkels op zoek naar de meest bijzondere of handige spullen. Inderdaad: je komt zo af en toe iets heel leuks tegen! Ouderwets servies met bloemetjesprint, een mooi antiek tafeltje of jaren ’60 kopjes. En daarom deel ik graag mijn vintage liefde in huis 1.

Vintage Liefde in huis 1

Oke, oke. Ik moet er wel bij zeggen dat ik in een kringloopwinkel werk, dus ik kom heel vaak (echt heel vaak) super leuke spullen tegen. Kleding, sieraden, meubels, servies… Zo stond er ooit een sierlijke donkereiken victoriaanse kast op het werk. Ik wilde hem zo graag! En op een dag was hij verkocht. Ik baal er nog steeds zo erg van dat ik het niet heb gekocht. Zulke kasten zijn dus zéér zeldzaam of je moet er een fortuin voor neerleggen. Arg. Ik baal echt! Maar goed. Ik heb wel andere leuke spullen kunnen vinden! Zoals het krukje op bovenstaande foto. Ik zag hem vanuit mijn ooghoeken en dacht: die wil ik! En voor nog geen 4 euro nam ik hem mee. De kruk is lichtelijk beschadigd, maar dat maakt hem juist meer vintage. En je kunt er van alles mee. Zoals een plant op zetten, gewoon op zitten of kleding op gooien.

Vintage liefde in huis 1

Vintage bloemetjes kopje

Een ander item waar ik dol op ben is bloemetjeservies. Zo mooi! Deze kop en schotel is van Delfesta en gemaakt in Staffordshire, Engeland. Het is Fine Bone China porselein. Dat betekent dat het is gemaakt van botten as, veldspaat en kaoliniet steen. Bone China is het sterkste porselein dat er bestaat. Ik wist niet dat porselein van botten as is gemaakt. Moet je nagaan dat er dierlijke producten in spullen zitten waarvan je het dus echt niet verwacht! Ik kan helaas niet nagaan uit welk jaar dit kopje en schoteltje komt, dus als je het weet, let me know!

Vintage liefde in huis 1

Vintage vogelkooitje

Een paar jaar geleden kwamen ze uit het niets: vogelkooitjes. Iedereen wilde er een en ja, ik ook. Ik zocht en zocht en kon alleen maar dure exemplaren vinden. Ik had de hoop een beetje opgegeven toen er iemand van mijn werk met het bovenstaande vogelkooitje kwam aanzetten en vroeg om een touwtje om het op te hangen. Ik was net een kind in een snoepparadijs. Die moest ik hebben! De prijs? Ik betaalde er maar 2,50 euro voor. Dat is geen geld! Ik heb er kaarsjes in gezet en imitatiebloemen doorheen geregen. Dat maakt het kooitje helemaal af. Ik ben er super blij mee! Zo zie je maar: een hobby hoeft niet duur te zijn.

Verzamel jij ook vintage liefde in huis 1?

Liefs,

Lysanne

Lees ook eens mijn vintage liefde in huis 2 voor meer vintage inspiratie.