7 tips waar je vintage meubels kunt kopen

Vintage meubels kopen

Is het vintage of antiek? Dan verzamel ik dat graag! En inmiddels staat mijn huisje vol met mooie vintage meubels die ik in de loop der jaren heb verzameld. Maar waar kun je vintage meubels kopen? Het antwoord op deze vraag lees je in dit artikel! Ik geef je namelijk 7 tips.

Vintage meubels: wat zijn het?

Vintage meubels zijn voorwerpen die minimaal 30 jaar oud zijn. Dit zijn dus meubels die ouder zijn dan, om even makkelijk te doen, 1990. Hoe oud een vintage meubel maximaal mag zijn, is niet helemaal duidelijk. Bij vintage kleding is dit bijvoorbeeld tot 1920. Dus ik ga ervan uit dat dit bij vintage meubels ook zo het geval is. Meubels die vóór 1920 zijn gemaakt, kun je bestempelen met ‘antiek’.

Tip: Lees mijn artikel over hoe je vintage meubels kunt herkennen.

Waar kun je vintage meubels kopen?

Nu blijft de vraag natuurlijk: waar kun je vintage meubels kopen? Ik zet een aantal tips voor je op een rijtje die ik in de afgelopen jaren heb geleerd. Wel zo makkelijk voor jou, want zo vind je sneller jouw pareltje!

1. Kringloopwinkel

Stipt op nummer 1 is natuurlijk de kringloopwinkel. Hier is de kans groot dat je tegen vintage meubels stuit die vaak goedkoop zijn. Let wel goed op dat je elk meubelstuk goed inspecteert, want soms mist er een stukje of onderdeel. En dat scheelt teleurstelling bij thuiskomst.

Ik heb het geluk gehad dat ik tijdens mijn bijbaan in de kringloop heel veel heb verzameld tegen een prikkie. Zo was het tafeltje op de eerste foto volgens mij € 25.

2. Antiquair

Antiquair klinkt als iets heel chiques, maar het is gewoon iemand die handelt in antieke voorwerpen. Kijk eens of er een antiquair bij jou in de buurt zit om een bezichtiging te plannen. Wees er wel bewust van dat je vaak veel meer geld kwijt bent bij een antiquair voor vintage meubels. Maar daar krijg je wel meubels in goede staat voor terug.

3. Online

We zouden niet in de 21e eeuw leven als je ook vintage meubels online kunt kopen. Bijvoorbeeld bij Vintage Revival of Bestwelhip. Check wel even of je echt een webshop met vintage meubels te pakken hebt, want soms claimt een webshop ‘vintage’ maar zijn het nieuwe meubels in een oud jasje.

4. Marktplaats

Ook Marktplaats is een geschikte plek om vintage meubels te scoren. Vaak zijn deze meubels goedkoop en zijn ze in goede staat. Waak ervoor dat je duidelijke afspraken maakt met de verkoper, zodat je niet wordt opgelicht waar je bij staat. En zorg ervoor dat je het meubelstuk goed inspecteert voordat je gaat betalen. Neem desnoods een vergrootglas mee! Ben je net Sherlock.

5. Familieleden

Je moet ze misschien lief aankijken, maar vraag ook eens aan familieleden of ze vintage meubels hebben die ze niet meer gebruiken of kwijt willen. Vast en zeker dat ze dat voor je overhebben. Tenzij je een superhippe opa of oma hebt waar geen vintage in huis te vinden is. ;)

6. Buitenland

Beperk je vooral niet tot Nederland tijdens je zoektocht naar vintage meubels. In het buitenland zijn namelijk genoeg tweedehandswinkels te vinden met té gekke meubels. Je moet er wel even tijd voor vrij maken en er natuurlijk naartoe reizen, maar vaak vind je in andere landen veel mooiere meubels dan in ons kikkerlandje. Niet voor niets heet vintage in het Frans brocante. ;)

7. Rommelmarkt

Ten slotte kun je ook vintage meubels kopen rommelmarkten, zoals op een kofferbakmarkt of tijdens Koningsdag. Je moet je wekker wel vroeg zetten, want alleen in de ochtend maak je het meest kans om een prachtig vintage meubelstuk te scoren. Zelf ben ik nog geen mooie meubels tegengekomen op de rommelmarkt, maar wel wat vintage decoratie.

Welke tip heb jij om vintage meubels te kopen?

Zoek je ook handige tips om vintage kleding te scoren? Lees dan mijn artikel ‘7 tips waar je vintage kleding kunt kopen‘.


Reacties

6 reacties op “7 tips waar je vintage meubels kunt kopen”

 1. Ik sla mijn slag altijd op vlooienmarkten. Ik reis er zelfs voor naar België. Daar tikte ik laatst nog een mooi kerkmeubel op de kop. Het is echter begonnen uit financiële overwegingen. Ik had geen geld voor nieuwe meubelen. Geen ramp want ik hou sowieso meer van oud. En op de markt ben je gewoon ook nog eens voordeliger uit.

  1. Hoi Natalie,

   Wat een leuke ervaring! En wat bijzonder dat je van iets lastigs, iets positiefs hebt kunnen maken! De vlooienmarkten in België staan ook nog steeds op mijn lijstje. Goed dat je me herinnert, haha!

   Groetjes,

   Lysanne

 2. Ik heb bijna heel mijn meubilair uit de recycling. Zeker in de keuken kan ik er gewoon geen geld aan uitgeven. Als ik die spullen maar wegzetten kan. Uiteindelijk zier het er allemaal veel hipper uit. Ik maak het schoon, geef het een nieuwe laklaag en voilà. Het helpt natuurlijk wel, dat ik heel erg van retro houd.

  1. Hoi Natalie,

   Goed idee om iets een nieuw laagje te geven. Dan ziet het er gelijk een stuk mooier en nieuwer uit! Leuk dat je van retro houdt. :)

   Groetjes,

   Lysanne

 3. Zelf ben ik enorm fan van de kringloopwinkel binnenstappen of door een rommelmarkt dwalen! Over online winkelen heb ik nooit nagedacht, maar ik moet zeggen dat dat me ook heel leuk lijkt. Ik denk dat ik al weet wat ik vanavond ga doen!

  1. Hoi Emma,

   Wat leuk dat je ook zo van kringlopen houdt! Online kringlopen is verslavend. ;) Er zijn zo veel leuke webshops te vinden. Veel plezier!

   Groetjes,

   Lysanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *