Boeken, Vintage

Vintage style guide van Vivian Kramer

Vintage style guide van Vivian Kramer

Iedere vrouw is prachtig. Ronde heupen of juist kleine voeten. Ongelijke wenkbrauwen of dunne lippen. Die imperfecties mag je niet verbergen (wat wij vrouwen dus doen), maar je mag trots zijn dat je ze hebt! Het maakt je uniek en anders dan de meute. En dat is juist heel leuk! Met de Vintage style guide van Vivian Kramer haal je de pin-up girl in jezelf naar boven. En dit hoofdstuk maakt het boek bijzonder!*

Vintage style guide van Vivian Kramer

Vivian Kramer is eigenaresse van Sugarcoated Pictures en gefascineerd door de jaren ’50 en ’60. Vivian geeft workshops en fotoshoots waar alles draait om vintage en styling. Met haar boek Vintage style guide wil Vivian vintage pin-up toegankelijk maken voor iedere vrouw. En daar zitten geen regels aan verbonden. Mits je maar plezier hebt! En daar hou ik van. Af en toe buiten de lijntjes tekenen. Daarmee bedoel ik net even anders zijn dan de rest. Love it!

Vintage style guide van Vivian Kramer

Gave vintage pin-up style

De Vintage style guide bestaat uit verschillende hoofdstukken: make-up, hairstyling, clothing & accessories en posing & modeling. Dus voor ieder stylingonderdeel kun je terecht in het boek voor de meest gave vintage pin-up style. Zo bevat het hoofdstuk make-up tips en tricks voor het shapen van je gezicht, het tekenen van je wenkbrauwen en het stiften van perfecte rode wenkbrauwen. Altijd al benieuwd geweest hoe je Bettie Bangs maakt en bijhoudt? In de guide staat een handige stap voor stap tutorial hoe je dit kunt doen. Persoonlijk vind ik het altijd lastig om zo’n tutorial te volgen, omdat het me vaak niet lukt. Maar ze zeggen niet voor niets oefening baart kunst. Alhoewel ik de Bettie Bangs oversla ;).

Vintage style guide van Vivian Kramer

Echte pin-up girl op foto

In de inleiding schreef ik dat het boek iets bijzonders heeft. De guide is namelijk bedoeld voor iedere vrouw. Zo staat er uitgelegd wat voor bodyshapes er zijn en wat je het beste kunt dragen bij elke shape. Zo zit ik tussen een hourglass (zandloper) en triangle (brede heupen ten opzichte van het bovenlichaam). Ik wist bijvoorbeeld niet dat je beter een shirtje met een print kunt dragen bij een triangle shape om de bovenkant breder te maken. Die trick ga ik zeker toepassen! Ben je klaar met je make-up, haar en kleding? In de gids staan ook verschillende poseringstecknieken om als een echte pin-up girl op de foto te staan. Die ga ik sowieso uitproberen!

Kortom: Vintage style guide van Vivian Kramer is een leuk, handig en mooi boek voor als je een keer in een fun-bui bent of een vintage fotoshoot wilt houden. In het boek vind je tips en tricks om eruit te zien als een echte vintage pin-up girl!

Vintage style guide van Vivian Kramer is onder andere te koop bij Bol.com voor 17,99 euro.

Wat vind jij van pin-up girls?

Liefs,

Lysanne

*Gesponsord

Ben jij in to the vintage? Lees dan mijn Vintage liefde in huis 1.

Tags: ,

Leave a Reply

Required fields are marked*