Vintage Style Guide van Vivian Kramer

13 januari 2017 0 Door Lysanne

Vintage style guide van Vivian Kramer

Heb je binnenkort een vintage verkleedfeestje? Houd je net zoals ik van de vintage look? Met de Vintage Style Guide van Vivian Kramer haal je de pin-up girl in jezelf naar boven. In deze blogpost lees je mijn review over dit boek en of het een aanrader is.*

Vintage Style Guide van Vivian Kramer

Wie is de schrijfster van de Vintage Style Guide? Vivian Kramer is eigenaresse van Sugarcoated Pictures en gefascineerd door de jaren ’50 en ’60. Vivian geeft workshops en fotoshoots waar alles draait om vintage en styling. Gaaf!

Om haar enthousiasme aan anderen door te geven, schreef Vivian een boek: Vintage Style Guide. Via het boek wil Vivian vintage pin-up toegankelijk maken voor iedere vrouw. En daar zitten geen regels aan verbonden. Mits je maar plezier hebt! Daar houd ik van. Af en toe buiten de lijntjes tekenen. Daarmee bedoel ik net even anders zijn dan de rest.

Vintage style guide van Vivian Kramer

Gave vintage pin-up style

De Vintage Style Guide bestaat uit verschillende hoofdstukken: make-up, hairstyling, clothing & accessories en posing & modeling. Het hoofdstuk Make-up bevat bijvoorbeeld tips en tricks voor het shapen van je gezicht, het tekenen van je wenkbrauwen en het stiften van perfecte rode wenkbrauwen.

Altijd al benieuwd geweest hoe je Bettie Bangs maakt en bijhoudt? In het hoofdstuk Hairstyling staat een handige stap voor stap-tutorial hoe je dit doet. Persoonlijk vind ik het altijd lastig om zo’n tutorial te volgen, omdat het me vaak niet lukt. Maar ze zeggen niet voor niets: oefening baart kunst!

Vintage style guide van Vivian Kramer

Vintage pin-up girl op de foto

De Vintage Style Guide heeft een brede doelgroep, omdat het boek bedoeld is voor iedere vrouw. Zo staat er uitgelegd wat voor bodyshapes er zijn en wat je het beste kunt dragen bij elke shape. Ik zit bijvoorbeeld tussen een hourglass (zandloper) en triangle (brede heupen ten opzichte van het bovenlichaam). Ik wist bijvoorbeeld niet dat je beter een shirtje met een print kunt dragen bij een triangle shape om de bovenkant breder te maken. Dit trucje ga ik zeker toepassen!

Ben je klaar met je make-up, haar en kleding? In de gids staan ook verschillende poseringstecknieken om als een vintage pin-up girl op de foto te staan. Zo weet je dat je niet op het verkeerde moment de verkeerde pose neemt.

Conclusie

De Vintage Style Guide van Vivian Kramer is een leuk, handig en mooi boek voor als je een vintage verkleedfeestje hebt, een keer in een vintage bui bent of een vintage fotoshoot wilt houden. In het boek vind je handige tips en tricks om eruit te zien als een echte vintage pin-up girl.

Vintage style guide van Vivian Kramer is onder andere te koop bij Bol.com voor 17,99 euro.

Wat vind jij van pin-up girls?

Liefs,

Lysanne

*Gesponsord

Ben jij dol op vintage? Lees dan mijn Vintage liefde in huis 1.