5 yogamerken voor duurzame yogamatten

duurzame yogamatten

Veel merken claimen dat ze dé beste en meest duurzame yogamatten binnen hun collectie hebben. Maar voldoet de yogamat die je op het oog hebt wel echt aan jouw wensen en eisen? Heb je daadwerkelijk goud in handen? Of is het slechts een marketingkreet? En is de yogamat daadwerkelijk zo duurzaam als er wordt beweerd of kan dit beter? Om je op weg te helpen bij het vinden van een nieuwe, duurzame yogamat, vind je in dit artikel 5 duurzame yogamerken.

1. KURMA yoga 

KURMA is een nieuw, opkomend merk met een duurzame missie. Niet alleen zijn de producten kwalitatief en duurzaam, ook zet het merk zich in om uitstoot en verspilling binnen de yoga-industrie te beperken. Daarnaast kan ze door de medeoprichting van het continuüm collective op efficiënte en verantwoordelijke wijze materialen van oude yogamatten en accessoires opnieuw gebruiken. Met als doel nieuwe hoogwaardige producten produceren.

2. Ecoyogi 

Binnen de collectie van Ecoyogi vind je veel verschillende ecovriendelijke yogamatten, elk met zijn unieke eigenschappen. Deze yogamatten zijn duurzaam geproduceerd, met respect voor mens en milieu. Ecoyogi staat bekend om de goede prijs-kwaliteitverhouding, zonder in te leveren op kwaliteit. Gemiddeld kosten de ecovriendelijke yogamatten tussen de € 30 en € 80. Kortom, een goede keuze voor de yogi met een kleine portemonnee.  

3. Manduka 

Manduka is een bekender merk; de producten zijn zeer geliefd bij yogi’s. Sterker nog, ze zijn ontworpen door yogi’s zelf, waardoor je premium kwaliteit kunt verwachten. Daar betaal je echter wel wat meer voor, maar je krijgt er kwaliteit voor terug. Daarnaast maakt Manduka gebruik van producten van verantwoorde herkomst en minimaliseert milieuafval.

4. Liforme 

De matten van Liforme zijn gemaakt van natuurlijk rubber. Rubber is erg duurzaam en biedt veel grip. Zelfs als je zweethanden en voeten hebt door het intensief yoga’en. Daarnaast staat Liforme bekend om het unieke zogenoemde ‘alignement-systeem’. Dit betekent dat de matten zijn voorzien van een leidend patroon van lijnen. Deze slim geplaatste lijnen bieden je een stukje extra begeleiding bij het uitvoeren van de asana’s. Zo til jij je yogapractice dus naar een hoger niveau. 

5. Jade yoga 

Tot slot het merk Jade. Jade draagt actief bij aan het verminderen van de CO2-emissie door het planten van een boom per verkocht product. Ze heeft tot nu toe meer dan 2 miljoen bomen gepland! De yogamatten van Jade zijn dus een goede keuze als het gaat om duurzaamheid, maar ook kwaliteit. Elke mat wordt namelijk gemaakt van duurzaam rubber. En of je nu een beginner of gevorderde bent: Jade verkoopt voor ieder wat wils de perfecte yogamat.

Een Yogamat bestellen 

Ben jij op zoek naar een duurzame yogamat en ben je enthousiast geworden door een van de 5 merken uit dit artikel? Kijk dan eens op yogamat-online.nl. In de webshop vind je duurzame yogamatten van hoge kwaliteit. Van reis-yogamatten tot dikke yogamatten, je vindt gegarandeerd een mat die voldoet aan jouw wensen. Of je nu pas net bent gestart met yoga of al een doorgewinterde gevorderde bent.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *