Recept: vegan granola noten en zaden én vijg

vegan granola noten en zaden

Tijdens de meeste ochtenden eet ik mijn vertrouwde kom havermoutpap. Maar op sommige dagen wil ik ook sojayoghurt eten. Bijvoorbeeld tijdens subtropische temperaturen. En wat is er dan lekkerder om de yoghurt te combineren met knapperige granola? Zelfgemaakt natuurlijk, want dat is het allerlekkerst. Ik bak graag deze granola met noten en zaden én stukjes gedroogde vijg. Natuurlijk deel ik het recept met jou, zodat je deze superlekkere granola zelf kunt maken.

Vegan granola noten en zaden én vijg

Geniet van een heerlijk bakje yoghurt met deze vegan granola noten en zaden én vijg. Het recept is eenvoudig te maken en zo klaar.
Bereidingstijd15 minuten
Oventijd18 minuten
Totale tijd33 minuten
GangOntbijt
KeukenVegan
Trefwoordamandelen,noten,pecannoten,pompoenpitten,vijg,zaden,zonnebloempitten
Aantal4 porties

Benodigdheden

  • 1 vel bakpapier
  • 1 hittebestendig bakje
  • 1 steelpan
  • 1 snijplank
  • 1 snijmes

Ingrediënten

  • 3 eetlepels kokosolie
  • ½ cup amandelen
  • ½ cup pecannoten
  • 5 gedroogde vijgen
  • 2 eetlepels zonnebloempitten
  • 2 eetlepels pompoenpitten
  • 1 eetlepel lijnzaad heel
  • 5 eetlepels sesamzaad
  • 5 eetlepels geraspte kokos
  • 2 eetlepels suiker
  • ½ theelepel kaneel

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven op 160 °C. Leg bakpapier op een bakplaat.
  • Smelt de kokosolie au-bain-marie.
  • Hak ondertussen de amandelen, pecannoten en vijgen grof.
  • Meng de noten en de stukjes vijg met de zonnebloempitten, pompoenpitten, lijnzaad, sesamzaad, geraspte kokos, suiker en kaneel.
  • Voeg de gesmolten kokosolie toe en meng alle ingrediënten nogmaals goed door elkaar.
  • Stort de granola op de bakplaat en maak er een plaat van, van 1 cm dikte. Let op dat je een strakke plaat maakt, want stukjes die niet tegen de plaat aanliggen, verbranden.
  • Bak de granola 18 minuten in het midden van de oven. Schep elke 6 minuten de granola om, om verbranden te voorkomen.
  • Laat afkoelen op de bakplaat en bewaar in een afgesloten pot.

Tip: Ik heb nog veel meer heerlijke recepten voor vegan ontbijt gemaakt. Ik deel ze graag met je op mijn website.

Veelgestelde vragen over granola met noten en zaden

Hoelang blijft granola goed?

Granola blijft 2 tot 4 weken goed, aldus het Voedingscentrum. Bewaar de granola in een schone, afgesloten pot.

Wat kun je met granola eten?

Je kunt met granola (plantaardige) yoghurt en melk, fruit, jam of compote eten.

Welke yoghurt is lekker met granola?

Alle soorten yoghurt zijn lekker met granola. Of je nu kiest voor yoghurt van koemelk, soja, kokos, rijst of amandel. Kies de yoghurt die jij het lekkerst vindt.

Kan ik andere noten en zaden gebruiken?

Ja, je kunt andere noten en zaden gebruiken. Kies bijvoorbeeld voor hazelnoten, cashewnoten of chiazaad. Houd er rekening mee dat de smaak en de structuur van de granola verandert.

Heb je het recept gemaakt? Of heb je een vraag? Laat een reactie achter in de comments. Of deel een foto van je baksel op Instagram met #thisisjoan. Vind ik leuk.


Reacties

2 reacties op “Recept: vegan granola noten en zaden én vijg”

  1. Wow, dat klinkt superlekker. Gelijk heb je dat je het zelf maakt want in de producten van de supermarkt zit vaak veel suiker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel je mening. Beoordeel het recept!