Home » Kringlopen in Delft? Deze 4 winkels mag je niet missen!

Kringlopen in Delft? Deze 4 winkels mag je niet missen!

Kringloop in Delft adres

Wil jij een keer naar de stad én ben je gek op kringloopwinkels of vintage? Dan is Delft jouw plaats van bestemming. In de historische stad vind je namelijk 4 leuke kringloopwinkels! Ik nam de proef op de som en ging op de fiets naar de kringloop in Delft. In dit artikel fietsen we samen vanaf het station naar Delft zuid, het centrum en weer terug naar de trein. Ga je mee?

Kringlopen in Delft start bij Station Delft

Laten we beginnen met de kringlooptour door Delft. Wanneer je met de trein bent, kun je direct een ov-fiets huren en op pad. Woon je in Delft? Dan kun je natuurlijk vanaf je eigen huis starten. Ik raad je aan om op de fiets te gaan, want de tour loopt door het centrum. Bovendien ben je lekker calorieën aan het verbranden en beter voor het milieu bezig. ;) Ben jij er klaar voor? Dan fietsen we als eerste naar Delft zuid.

1. RataPlan Delft

We moeten een stuk trappen, maar dan zijn we bij de eerste kringloop in Delft: RataPlan Delft. RataPlan helpt mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben aan een baan, en biedt stageplaatsen. Daarnaast heeft het bedrijf 34 bewaakte fietsenstallingen in Nederland, zodat ze meer mensen van werk kunnen voorzien. Kortom: wanneer je iets koopt bij deze kringloop weet je dat je een goed doel steunt!

Hoe is de winkel?

RataPlan Delft is groot en overzichtelijk. Ik denk wel de grootste kringloop in Delft. Hierdoor kun je lekker lang, ik denk dat je minimaal 1 uur zoet bent, rondsnuffelen tussen huisraad, meubels, lampen en meer. Ik zag bijvoorbeeld 2 leuke stoelen met bloemenmotief bij de meubels staan (zie 2e foto).

Ben je na het shoppen hongerig geworden? Dan kun je terecht in het cafeetje voor een kop koffie met een broodje. Zelf had ik dat niet gedaan, maar het is altijd mogelijk!

Adres RataPlan Delft

Turbineweg 12-14
2627 BP Delft
(maandag t/m vrijdag 09.00 uur – 18.00 uur en zaterdag 10.00 uur – 17.00 uur)

2. Kringloopwinkel Delft

We vervolgen onze weg door een klein stukje verder te fietsen naar Kringloopwinkel Delft. Dit bedrijf helpt, net zoals RataPlan, mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Daarnaast heeft Kringloopwinkel Delft geen winstdoel, waardoor je de spullen voor bodemprijzen kunt kopen. Kringloopwinkel Delft zit ook in het centrum aan de Beestenmarkt, dus daar kun je ook kijken.

Hoe is de winkel?

Bij Kringloopwinkel Delft vind je letterlijk alles. Niet alleen kleding en huisraad, maar ook meubels, kantoorspullen, speelgoed en zelfs matrassen. De prachtige, antieke stoel op de 1e foto was slechts € 35! Dat is zeker geen geld. Ik wilde hem graag meenemen, maar mijn vriend was niet zo lyrisch over de bloemen. Mannen…

Adres Kringloopwinkel Delft

Rotterdamseweg 404
2629 HH Delft
(maandag t/m zondag 10.00 uur – 17.00 uur)

Beestenmarkt 27
2611 GA Delft
(maandag t/m zaterdag 10.00 uur – 17.00 uur)

3. ’t Goeie Doelen winkeltje

We pakken de fiets en rijden terug richting het centrum. Heb je inmiddels al honger gekregen van al dat kringlopen en fietsen? Dan raad ik je van harte Kek Delft aan! Klaar met pauzeren? Mooi! Dan gaan we naar ’t Goeie Doelen winkeltje. Deze kringloopwinkel zorgt dat kinderen in Delft en derdewereldlanden een beter leven krijgen, met een focus op onderwijs en gezondheid. Kijk, zo’n kringloop moet je hebben! Je hergebruikt spullen en steunt tegelijkertijd een goed doel.

Hoe is de winkel?

’t Goeie Doelen winkeltje is netjes geordend. Zo kun je goed snuffelen. Dat is voor mij echt een pluspunt, want bij sommige tweedehandswinkels is het te rommelig om goed te kunnen kijken. ’t Goeie Doelen winkeltje verkoopt dvd’s, schoenen, huisraad en meer. Ben je op zoek naar meubels, lampen, tafeltjes of stoelen? Elke dinsdag kun je deze kopen in het bijbehorende pakhuis.

Adres ’t Goeie Doelen winkeltje

Yperstraat 46
2611 SH Delft
(dinsdag t/m vrijdag 10.00 uur – 17.00 uur en zaterdag 10.00 uur – 16.00 uur)

4. De Flinstones

Voordat we weer de trein naar huis pakken of jij gewoon lekker naar huis fietst, nemen we een kijkje bij kringloop de Flinstones. Deze winkel ligt dichtbij het station. Als je toch naar het station gaat, kun je gelijk bij de Flinstones kijken.

Hoe is de winkel?

De Flinstones is een heel andere kringloop dan RataPlan. De winkel is namelijk een stuk kleiner, maar heel knus. Toch kun je er veel vinden, want geloof het of niet: de winkel staat propvol met spullen. Denk aan kleding, accessoires, antieke klokken en schilderijen. Je moet wel gefocust blijven en goed zoeken tussen alle spullen, maar dan vind je vast en zeker ook wat moois! Heb je nu iets gevonden wat je niet mee kunt nemen op de fiets en woon je in Delft? Vanaf € 50 bezorgt de Flinstones je goederen bij je thuis. Helaas had ik zelf niets gevonden, maar soms heb je dat in de kringloopwinkel (hoewel dit ook bij de H&M kan).

Adres De Flinstones

Giststraat 4
2611 PT Delft
(dinsdag t/m zaterdag 12.00 uur -17.00 uur)

Het einde: Station Delft

Nou pfoe, we zijn aangekomen bij het station. Wat een tocht! Hopelijk heb je een leuke dag gehad en ben je een aantal kringloopparels rijker. Vergeet je niet je ov-fiets terug te stallen en in te checken als je de trein instapt? Welthuis!

Welke kringloop in Delft ken jij nog meer?

Liefs,

Lysanne

Interessant? Deel het artikel!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een × 4 =

Scroll naar boven