Ervaar je veel stress? Met deze tips kom je wat meer tot rust

rust door tuinieren

We leven in een wereld die constant in beweging is. Juist daarom kan het lastig zijn om een moment van rust te vinden. Als gevolg hiervan ervaren veel mensen ook – overmatige – stress. Dit is ook niet zo gek wanneer je niet genoeg ruimte hebt om echt tot rust te komen. Gelukkig zijn er verschillende activiteiten die je kunt ondernemen om meer rust in je leven te krijgen. In dit artikel deel ik verschillende gewoontes die ervoor kunnen zorgen dat je minder stress ervaart. Ben je benieuwd hoe je ervoor zorgt dat je met minder gestrest de dag doorkomt? Lees dan vooral verder, want in dit artikel deel ik een aantal simpele tips.

Ga mediteren

Mediteren is een van de activiteiten die veel mensen rust biedt. Toch hebben veel mensen een vooroordeel als het aankomt op meditatie. Het kan best zo zijn dat je denkt dat je erg spiritueel moet zijn om een meditatie te laten slagen. Niets is minder waar: zodra je de vooroordelen laat vallen, zul je merken dat iedereen – zelfs mensen met de nuchterste mindset – kan mediteren. Begin met simpele oefeningen, zoals zitten en je eigen gedachten opmerken, doe ademhalingsoefeningen of probeer een bodyscan. Je hoeft echt niet meteen een halfuur te mediteren: het is een skill die je kunt oefenen. Mediteren heeft dan ook veel gezondheidsvoordelen. Lees meer over de wetenschappelijk bewezen voordelen.

Ontdek sportieve hobby’s

Ook sportieve hobby’s kunnen je helpen bij het verkrijgen van meer rust. Hierbij is het dan wel van belang dat je een hobby of sport kiest die geen druk oplevert. Zo kan het heel ontspannend werken om te gaan voetballen, maar op het moment dat je elke zaterdag moet opdagen voor een wedstrijd, kan het je meer stress dan rust opleveren. Let hierbij dus goed op jezelf. Sporten kan een hele nuttige uitlaatklep zijn, wanneer je het zonder stress oppakt. Als je niet zo’n sportliefhebber bent, kan het ook best zo zijn dat je gewoon nog niet de sport hebt gevonden die bij jou past. Ga dus lekker ontdekken welke sport je leuk vindt.

Kom tot rust door te tuinieren

Tuinieren is ook ideaal wanneer je probeert te ontspannen. Veel mensen hebben er baat bij om lekker buiten te zijn, vooral nu de lente is begonnen. Je kunt al voor een klein prijsje tuingereedschap kopen. Hier kun je mee aan de slag in de tuin. Houd bijvoorbeeld je eigen moestuin bij of nodig bijen uit door een mooie bloementuin te creëren. Het kan ook leuk zijn om je tuin een make-over te geven. Dat zorgt niet alleen voor een leuke en ontspannende bezigheid: je hebt ook nog eens een mooi uitzicht! Koop mooie tuindecoratie en creëer de tuin van je dromen. 

Dit is een advertorial.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *