Recept: gevulde bolcourgette met hummus en noten

Vegan gevulde bolcourgette met hummus en noten

Wanneer het zomer is, staat de kas van mijn moeder vol met zelfgekweekte groente. Peultjes, sla én bolcourgette. Bol-watte? Bolcourgette, het zusje van de welbekende langwerpige courgette. Nadat mijn moeder de groente plukt, duik ik de keuken in om ze te vullen. Met mijn zelfgemaakte hummus en noten ga ik aan de slag. Wil jij deze lekkere vegan gevulde bolcourgette ook maken? Ik deel in dit artikel mijn recept met je.

Gevulde bolcourgette met hummus

Maak je zomer compleet met deze heerlijke vegan gevulde bolcourgettes met hummus en noten. Eenvoudig en snel te maken.
Voorbereiding5 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
Totale tijd45 minuten
GangBijgerecht
KeukenMediterraan,Vegan
Trefwoordcashewnoten,courgette,groente,hummus,zomer
Aantal4 personen

Benodigdheden

  • 1 bakplaat
  • 1 vel bakpapier
  • 1 snijmesje
  • 1 eetlepel

Ingrediënten

  • 4 (bol)courgettes
  • 1 portie hummus zelfgemaakt of uit een bakje
  • olie
  • zout en peper
  • handje (ongezouten) noten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven op 180°C (boven- en onderwarmte). Leg bakpapier op een bakplaat.
  • Maak de hummus volgens het recept (zie de link ‘Tip’ hieronder). Of gebruik kant-en-klare hummus.
  • Snijd de bovenkant van de bolcourgettes af of snijd ‘gewone’ courgettes door de helft.
  • Hol de courgettes uit door eerst voorzichtig in het lichte gedeelte van de courgette te snijden. Haal dan met een lepel het vruchtvlees uit de courgette. Let op dat je de bodem niet raakt!
  • Besprenkel de binnenkant met olie, en strooi er zout en peper over.
  • Leg de courgettes op de bakplaat en bak ze 15 á 20 minuten in het midden van de oven.
  • Hak de (ongezouten) noten in stukjes.
  • Haal de courgettes uit de oven en vul ze met hummus. Strooi de noten over de hummus.
  • Bak de gevulde bolcourgettes 15 minuten in het midden van de oven of totdat de bovenkant goudbruin is.
  • Serveer direct of laat afkoelen.

Notities

Het recept voor de zelfgemaakte hummus vind je op mijn blog.

Tip: Ik heb nog veel meer heerlijke recepten voor vegan bijgerechten gemaakt. Ik deel ze graag met je op mijn website.

Veelgestelde vragen over gevulde bolcourgette

Hoe bereid je een bolcourgette?

Een bolcourgette bereid je door de steel eraf te snijden en het vruchtvlees te verwijderen. Vervolgens vul je de courgette met een vulling naar keuze en bak je de groente in de oven of op de BBQ.

Kun je ook een ‘gewone’ courgette gebruiken?

Ja, je kunt ook een ‘gewone’ langwerpige courgette gebruiken. Deze soort kun je namelijk ook uithollen en vullen met jouw favoriete vulling.

Waarmee vul je de bolcourgette?

Je vult de bolcourgette met een vulling naar keuze. Bijvoorbeeld zelfgemaakte hummus, couscous, rijst, aardappels of andere groente.

Hoelang kun je gevulde bolcourgette bewaren?

Je kunt gevulde bolcourgette maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren.

Heb je het recept gemaakt? Of heb je een vraag? Laat een reactie achter in de comments. Of deel een foto van je baksel op Instagram met #thisisjoan. Vind ik leuk.


Reacties

4 reacties op “Recept: gevulde bolcourgette met hummus en noten”

  1. Wat een mooie foto’s! Ik heb de ufo-courgetten nog niet zien liggen bij de groentenboer, zal de volgende keer eens opletten ;-)

    1. Dankjewel Ivon! Hihi, ik weet niet of ze er nog zijn, want het courgetteseizoen is volgens mij bijna voorbij!

  2. Ik werd gelijk naar je blog getrokken door de mooie foto’s! En wat ziet het er heerlijk uit. Dit is een recept wat ik zeker even ga onthouden <3

    1. Ahh dankjewel! Lief van je :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel je mening. Beoordeel het recept!