Hoofdgerecht, Recepten, Recepten uit de oude doos

Vegan tikka masala met aubergine en vegan kipstukjes

Vegan tikka masala met aubergine en vegan kipstukjes

Ten tijden van de pakjes- en zakjescultuur (ik weet het: ik at ze) maakten we thuis regelmatig kip tandoori. Dat was een van mijn favoriete gerechten! Nu ik deze pakjes niet meer eet, begon ik toch de kip tandoori te missen. De tandoori dan, niet de kip. Daarom haalde ik een recept uit de oude doos die net even anders is: vegan tikka masala met aubergine en vegan kipstukjes. Hoe je dit lekkere recept maakt, lees je hier.

Vegan tikka masala met aubergine en vegan kipstukjes

Denk je dat tikka masala uit India komt? You’ve got it wrong! … Ik dus ook. Het verhaal gaat dat deze masala is ontstaan in Glasgow. Een klant vond zijn bestelde chicken tikka te droog en daarom voegde een kok tomatensaus toe (Marijn, 2017). Toch zegt een andere bron dat tikka masala weeldegelijk een Indiaas gerecht is. Volgens degene aten de keizers van het Mogolrijk het al (Wiegersma, 2016). Tja, het is hetzelfde verhaal waar falafel vandaan komt… No one knows.

Vegan tikka masala met aubergine en vegan kipstukjes

Oke, oke, ik geef het toe: ik heb voor dit recept currypasta uit een potje en kipstukjes uit een pakje gebruikt. Af en toe moet je het leven iets eenvoudiger voor jezelf maken. Zo is dit gerecht ideaal als je uit je werk komt en snel iets wilt klaarmaken. Wil je liever geen potjes en pakjes gebruiken? Je kunt je eigen currypasta maken en de kipstukjes vervangen door kikkererwten.

Recept

Voor 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Nodig: wokpan

Ingrediënten

  • 280 gram ongekookte zilvervliesrijst
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • kokosolie
  • 2 aubergines
  • 2 pakjes vegan kipstukjes (bijv. Vivera)
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 200 milliliter kokosmelk (bijv. Aldi)
  • 1,5 eetlepel currypasta (bijv. Patak’s)
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • snufje chilipoeder

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Verwijder ondertussen de schil van de ui en snijd de ui in halve ringen. Hak de knoflooktenen in kleine stukjes.
  3. Fruit de ui en knoflook met kokosolie in de wokpan.
  4. Snijd ondertussen de aubergines in de lengte in vieren en snijd in plakken van 1 centimeter dikte.
  5. Stop de stukjes aubergine in de wokpan en laat zacht worden, maar niet te zacht.
  6. Voeg daarna de vegan kipstukjes toe en bak deze mee.
  7. Schenk vervolgens het blik gepelde tomaten en de kokosmelk in de pan en zet het vuur lager. Laat het geheel sudderen.
  8. Voeg 1,5 eetlepel currypasta en de kerrie-, komijn-, paprika- en chilipoeder toe en meng dit door de ingrediënten heen.
  9. Schep de rijst op de borden en schenk de vegan tikka masala met aubergine en vegan kipstukjes over de rijst.

Heb je het recept gemaakt? Maak een foto en tag @thisisjoan1 op Instagram. Dat vind ik onwijs leuk!

Wat is jouw favoriete currypasta?

Liefs,

Lysanne

Op de Indiaase tour? Dan is deze vegan saag paneer met tempeh ook heel lekker!

6 Comments

  1. Ziet er goed uit. En ik ben niet echt fan van de Indiase keuken.

    1. Dankjewel! Wat jammer, maar ieder zijn smaak! :)

  2. Ohh zo lekker! Ik hou van curry’s en dan vooral geserveerd met Naan brood. De curry van Fairtrade is ook aan te raden en dan de gele versie :)

    1. Oehh ja met naan is erg lekker! Ik eet er vaak een pappadum bij. Ook een aanrader! Dankjewel voor de tip. :)

  3. Ziet er goed uit zeg! Lijkt me erg lekker…misschien iets om morgen de meatless week mee te beginnen. ^_^ Ennuh.. niks mis met Vivera! ^_~ Thanx voor het delen. Groetjes Mijntje.

    1. Wat een goed idee Mijntje! Ik was al helemaal vergeten dat het de vegetarische week was. Dankjewel voor de tip!

Leave a Reply

Required fields are marked*