Recept: vegan groene pesto met cashewnoten

Vegan pesto met cashewnoten en edelgistvlokken

Penne met pesto en courgette is mijn favoriete pastagerecht. Het is echter vaak nog een opgave om vegan pesto te vinden. Of ik vind alleen groene pesto die niet vegan is. Óf ik moet er veel geld voor neerleggen. Maar wist je dat het heel eenvoudig is om zelf vegan pesto te maken? Met mijn recept ben je binnen 10 minuten klaar. Je moet alleen even naar de winkel voor de ingrediënten, waaronder cashewnoten en edelgistvlokken.

Vegan pesto met cashewnoten en edelgist

Zelf pesto maken is niet moeilijk. Dit vegan recept is in 10 minuten klaar en kun je direct gebruiken voor de pasta, salade of op brood.
Voorbereiding5 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd20 minuten
GangBijgerecht
KeukenItaliaans,Vegan
Trefwoordbasilicum,cashewnoten,edelgistvlokken,spread
Aantal1 portie

Benodigdheden

  • 1 foodprocessor
  • 1 snijmes

Ingrediënten

  • 2 handen basilicumblaadjes
  • handje cashewnoten ongebrand en ongezouten
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels edelgistvlokken
  • 2 eetlepels olijfolie bijv. extra vierge
  • scheutje citroensap
  • zout en peper
  • optioneel: water

Bereidingswijze

  • Mix de basilicumblaadjes met de cashewnoten kort in de foodprocessor.
  • Hak de knoflooktenen iets fijner om hele knoflookstukken in de pesto te voorkomen.
  • Stop de knoflooktenen, edelgistvlokken, extra vierge olijfolie, citroensap, zout en peper in de foodprocessor en mix tot een glad geheel.
  • Is het niet vloeibaar genoeg? Voeg dan steeds beetje bij beetje water toe en mix de ingrediënten kort door elkaar.
  • Verfijn de smaak naar jou wens door te spelen met de ingrediënten.
  • Serveer de vegan pesto direct met pasta of bewaar het tot 1 week in de koelkast.

Tip: Ik heb nog veel meer heerlijke recepten voor vegan beleg gemaakt. Ik deel ze graag met je op mijn website.

Veelgestelde vragen over vegan pesto maken

Hoe maak je vegan pesto?

Pesto maak je door ingrediënten als basilicumblaadjes, cashewnoten, knoflook, edelgistvlokken, olijfolie, citroensap, zout en peper met elkaar te mixen in de foodprocessor.

Is pesto vegan?

Pesto is oorspronkelijk niet vegan. Traditionele pesto bevat namelijk Parmezaanse kaas, wat een dierlijk product is.

Hoe lang is veganistische pesto houdbaar in de koelkast?

Veganistische pesto kun je maximaal 1 week in de koelkast bewaren. Zorg ervoor dat je de pesto goed afdekt. Bijvoorbeeld in een bewaardoosje of met folie.

Kan ik iets anders dan basilicum gebruiken?

Je kunt basilicum vervangen door ander bladgroen. Bijvoorbeeld wortelloof of radijsblad. In het laatste geval kun je pesto van radijsblad maken.

Heb je het recept gemaakt? Of heb je een vraag? Laat een reactie achter in de comments. Of deel een foto van je baksel op Instagram met #thisisjoan. Vind ik leuk.


Reacties

2 reacties op “Recept: vegan groene pesto met cashewnoten”

  1. Jessica J. avatar
    Jessica J.

    Ik heb nog nooit edelgistvlokken gegeten, maar ben ontzettend benieuwd! Pesto is zo ongelooflijk lekker. Ik heb het weleens zelfs gemaakt, maar dan inderdaad met Parmezaanse kaas…

    1. Edelgistvlokken zijn lekker! Ze smaken niet zoals kaas, maar lekker hartig. Hierdoor is pesto zo lekker! Echt een aanrader :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel je mening. Beoordeel het recept!