Recepten, Snacks

Raw bananenbroodrepen met rozenblaadjes

Raw bananenbroodrepen met rozenblaadjes

Het is weer tijd om te blokken voor de tentamens! Nou ja, ik heb alle tentamens van mijn studie al gehad. Ik blok voor mijn scriptie. Daarom heb ik energie nodig. Heel veel energie. Dus dan zijn gezonde snacks uitermate belangrijk om genoeg energie te hebben. Overigens is het ook een excuus om extra veel pauzes in te lassen. Deze raw bananenbroodrepen met rozenblaadjes zijn super lekker, voedzaam en gezond om als snack te eten. Ja, je leest het goed: rozenblaadjes.

Raw bananenbroodrepen met rozenblaadjes

Rozen zijn mijn favoriete bloemen. De vorm is namelijk prachtig, de kleuren zijn om verliefd op te worden en de bloem straalt een en al elegantie uit. Je kunt me dus echt blij maken met een bosje rozen! Sterker nog: ik word al vrolijk als ik de gekleurde bloemetjes bij de bloemenkraam zie staan. Zo mooi!

Nu bedacht ik me dat ik eigenlijk totaal géén ervaring heb met het gebruik van rozen in de keuken, terwijl het een prachtproduct is. Niet voor niets is rozenwater een belangrijk ingrediënt in de keuken van het Midden-Oosten. Daarom wilde ik iets maken met het pakje rozenblaadjes wat nog in de kast lag. Ik bedacht deze raw bananenbroodrepen met rozenblaadjes, omdat ik nog geen gezonde snack op voorraad had.

Raw bananenbroodrepen met rozenblaadjes

Persoonlijk vries ik de repen in, omdat ze dan langer lekker blijven. Je kunt ze echter ook in een afgesloten trommel bewaren. Maar die trommel redden ze niet eens! Oh ja, nog een dingetje. Ik vond in de kringloop een ‘Texelse’ bloempot die op de bovenstaande foto staat. Gaaf he! Mijn familie woont van oorsprong op Texel, dus vandaar dat ik het toepasselijk vind! Terug naar het recept!

Recept

Voor 12 repen
Bereidingstijd: 20 minuten (+ 2 uur en 15 minuten wachttijd)
Nodig: foodprocessor en bakpapier

Ingrediënten

  • 100 gram dadels (gewogen met pit)
  •  1 banaan
  • 75 gram havermout
  • 25 gram walnoten
  • 30 gram rozijnen
  • 1/4 theelepel kaneel
  • snufje zout
  • 3 eetlepels rozenblaadjes
  • optioneel: zoete aardappelzetmeel

Bereidingswijze

  1. Verwijder de pitten uit de dadels en snijd de dadels in kleine stukjes. Laat ze 15 minuten weken in warm water.
  2. Mix de dadelstukjes, banaan, havermout, walnoten, rozijnen, kaneel en zout in de foodprocessor tot een deeg.
  3. Te droog? Voeg dan een beetje water toe. Te nat? Voeg dan meer havermout toe.
  4. Mix de rozenblaadjes heel kort door de ingrediënten.
  5. Kreukel een vel bakpapier tot een prop en maak dit nat. Spreid het papier uit.
  6. Maak van het deeg een vierkante plak van ongeveer 1 cm dikte op het bakpapier.
  7. Strooi eventueel zoete aardappelzetmeel over het deeg om plakken te voorkomen.
  8. Laat de plak minstens 2 uur in de vriezer hard worden.
  9. Haal de plak uit de vriezer en snijd in 12 gelijke stukken.
  10. Strooi eventueel zoete aardappelzetmeel op de andere kant van het deeg om plakken te voorkomen.

Heb je het recept gemaakt? Maak een foto, zet op Instagram en tag @thisisjoan1. Dat vind ik onwijs leuk!

Zou jij rozenblaadjes durven eten?

Liefs,

Lysanne

Liever een andere snack? Probeer dan eens dit bananenbrood recept!

2 Comments

  1. Oeehh dit ziet er zo lekker uit. Mooi ook met die rozenblaadjes. Mijn tentamens beginnen over drie weken, dus wie weet maak ik ze tegen die tijd wel :)

    1. Dankjewel Janna! Ze zijn ook echt lekker! :)

Leave a Reply

Required fields are marked*