Home » Op je brood: Cashewpasta met kokos

Op je brood: Cashewpasta met kokos

Cashewpasta maken

Kun je als vegetariër alleen maar pindakaas op je brood eten? Het antwoord is nee! Er zijn zo veel mogelijkheden. Te denken over verschillende notenpasta’s. In de natuurwinkel zijn al tientallen soorten te vinden. Helaas zijn ze vaak redelijk prijzig. Daarom is het goedkoper om zelf notenpasta’s te maken. Ik maakte deze zoete cashewpasta met kokos waarvan je het recept hier kunt vinden. Hij smaakt naar witte chocoladepasta!

Waar komen cashewnoten vandaan?

Volgens de Notenspecialist (z.j.). vinden cashewnoten hun oorsprong in Brazilië. Nou ja, de cashewboom dan. In de zestiende eeuw namen de Spanjaarden de bomen mee naar andere tropische delen van de wereld. Pas in de negentiende eeuw richtte men cashewplantages op in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Ten slotte werden cashewnoten in de twintigste eeuw pas echt populair.

De groei van cashewnoten

Hoe groeien cashewnoten dan? Aan een appel. Ze groeien niet in een vrucht, maar aan een appel. Bijzonder! Deze appel kan ook worden gegeten, bijvoorbeeld in de vorm van sap. Weet je ook waarom cashewnoten redelijk prijzig zijn? Het is zeer arbeidsintensief om de noten te verkrijgen. Zo moet eerst de schil worden geroosterd en het vliesje handmatig worden verwijderd (About Nuts)! Wat een werk…

Deze zoete cashewpasta met kokos is echt té gek! Ik vind een flinke laag op een cracker met wat honing heel lekker. Is weer eens wat anders dan pindakaas! De cashewpasta doet me denken aan witte chocoladepasta. Daar was ik als kind echt dol op! Mmm, op een wit bolletje! Helaas niet al te gezond. Deze cashewpasta is daarentegen wel gezond!

Recept voor zoete cashewpasta met kokos

Voor 1 potje cashewpasta
Bereidingstijd: 20 minuten
Nodig: koekenpan en een foodprocessor

Ingrediënten

  • 175 gram rauwe cashewnoten
  • 3 eetlepels geraspte kokos
  • snuf zeezout
  • optioneel: 3 druppels stevia of 2 eetlepels kokosbloesemsuiker

Bereidingswijze

  1. Rooster de cashewnoten 5 á 10 minuten in de koekenpan. Blijf er bij, want de noten verbranden snel. Laat afkoelen op een bord.
  2. Maal de cashewnoten tot een niet al te zachte pasta. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Eerst wordt het meel, dan een bal en vervolgens een pasta.
  3. Voeg de geraspte kokos, zeezout en eventueel de stevia of kokosbloesemsuiker toe en maal het geheel tot een gladde pasta.
  4. Bewaar in een schone pot in de koelkast.

Deel je creatie met jouw vrienden! Maak een foto, post ‘m op Instagram en tag @thisisjoan.nl.

Heb jij liever cashewpasta of pindakaas?

Liefs,

Lysanne

Interessant? Deel het artikel!

4 gedachten over “Op je brood: Cashewpasta met kokos”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twaalf − drie =

Scroll naar boven