Easy peasy: vegan spinazieflapjes

Vegan spinazieflapjes maken van spelt

Deze vegan spinazieflapjes eet ik graag bij een flinke kop courgettesoep. Waarom? De flapjes zijn ontzettend makkelijk te maken en snel klaar (net zoals de courgettesoep). Als ik hongerig ben, kan ik dus snel aan tafel. Kom, we gaan ze samen maken met dit recept!

Wat is spinazie?

Spinazie is een eenjarige bladgroente met een heerlijke, volle smaak. Spinazie bevat veel calcium, fosfor, magnesium, kalium en relatief veel eiwitten. Hierdoor is spinazie erg gezond.

Wist je trouwens dat spinazie familie is van quinoa? Ja, dat wist ik zelf ook niet. Weer wat geleerd!

Een lekkernij uit Finland

Je zult het niet geloven, maar dit recept voor spinazieflapjes komt uit Finland. Denk ik ten minste. De Finse moeder van mijn vriend maakte de flapjes vaak bij haar thuis. En mijn vriend maakte ze weer vaak voor mij. Maar het recept kan net zo goed Grieks zijn. Maakt ook niet uit. Het belangrijkste is dat ze lekker zijn!

Vegan spinazieflapjes maken

Deze vegan spinazieflapjes zijn ontzettend makkelijk te maken. Je rolt het deeg uit, snijd het in vierkanten, leg op elk vierkant de ingrediënten, vouwt ze dicht en bakt ze af in de oven.

Speltflapjes

Ik heb de spinazieflapjes gemaakt met het spelt pizzadeeg van Tante Fanny, omdat ik buikpijn krijg van tarwe. Eet jij wel tarwe? Dan kun je ook bladerdeeg gebruiken. Deze van Koopmans is vegan.

Koop diepvriesspinazie in plastic

Voordat ik het vergeet, ik raad je aan om diepvriesspinazie in plastic te kopen. Waarom? Omdat de kartonnen doos van spinazie een laagje bevat, waardoor de verpakking niet bij het oud papier mag. De plastic zak kun je nog recyclen.

Upgrade je spinazieflapjes

Het onderstaande recept voor vegan spinazieflapjes is al heerlijk. Je kunt ze echter upgraden met allerlei lekkers. Wat dacht je van:

  • vegan feta;
  • vegan gehakt;
  • kruiden, zoals verse tijm;
  • gekookte rijst.

Spinazieflapjes recept

Vegan spinazieflapjes

Deze vegan spinazieflapjes maak je met slechts 4 ingrediënten. Lekker als snack of voor bij soep.
GangBijgerecht,Snack
KeukenFins,Nordic,Vegan
Trefwoordbrood,spelt,tarwevrij,vegan
Aantal20 stuks

Benodigdheden

  • bakpapier
  • bakplaat
  • zeef
  • mes
  • lepel
  • vork

Ingrediënten

  • 450 gram diepvriesspinazie (ontdooid)
  • 1 pak Tante Fanny spelt pizzadeeg
  • 1 hand rozijnen
  • 1 hand cashewnoten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven op 220°C en leg alvast bakpapier op de bakplaat.
  • Laat de ontdooide diepvriesspinazie uitlekken in de zeef. Het meeste vocht moet eruit.
  • Rol vervolgens het Tante Fanny spelt pizzadeeg uit en snijd in gelijke vierkantjes.
  • Leg dan met een lepel wat spinazie aan de zijkant van elk deegvierkantje. Niet te veel, anders kun je het deeg niet dichtklappen. Zorg er ook voor dat de rand leeg blijft.
  • Strooi daarna wat rozijnen en cashewnoten over de spinazie.
  • Vouw de lege kant van het deeg over de spinazie, zodat je een driehoekvormig flapje krijgt.
  • Druk vervolgens de zijkanten samen met een vork en leg de flapjes op de bakplaat.
  • Bak ten slotte de vegan spinazieflapjes 10 á 15 minuten in het midden van de oven.

Notities

Tip: Heb je geen groot budget? Maak dan de spinazieflapjes met bladerdeeg van Koopmans. De ‘Originele’ is vegan.

Meer recepten met spinazie

Is spinazie favoriet bij jou? Maak dan ook eens deze recepten:

Wat is jouw favoriete spinazierecept?


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel je mening. Beoordeel het recept!