Cupcakes en muffins, Recepten

Havermuffins met Pulve

Havermuffins met Pulve

Iedere dag zijn er nieuwe technische ontwikkelingen. Ook de ontwikkeling van voeding staat niet stil. Hoe kunnen we op een efficiënte manier eten en de juiste voedingsstoffen binnenkrijgen? Zeker als iedereen een andere behoefte heeft. Daar heeft Pulve wat op bedacht: een maaltijdshake die alle aanbevolen macro nutriënten, vezels, vitamines en mineralen bevat. Ik maakte havermuffins met Pulve voor een power ontbijt! Is Pulve de voeding van de toekomst?*

Havermuffins met Pulve

Soms is het lastig om te bedenken wat je gaat eten. Als ik moe ben na een lange studiedag en ik moet naar de supermarkt lijkt het wel een doolhof. Ik kom er niet uit! Kant-en-klaarmaaltijden komen er bij mij echt niet in, alhoewel het af en toe aantrekkelijk gemakzuchtig lijkt. En dan heb ik het niet eens over een gehaaste ochtend gehad… Help! Dan is Pulve een ware uitkomst. Misschien denk je: maar Pulve is toch ook een instantzakje? Misschien wel, maar de ingrediënten zijn gezonder dan een magnetronmaaltijd en vegan, sojavrij en genetisch gemanipuleerd vrij:

Oat flour, pea protein, sunflower seeds, brown flaxseed, lupin protein, inulin, flavour, Sodium Selenite, Vitamin A Acetate, Manganese Sulphate Monohydrate, Vitamin B3 – Nicotinamide, Zinc Sulphate Monohydrate, Calcium Lactate Gluconate, D-Biotin, Vitamin D3, Vitamin B12, Copper Carbonate, Magnesium Oxide, Vitamin B6 – Pyridoxine Hydrochloride, Vitamin B1 – Thiamine Mononitrate, Vitamin B2 – Riboflavin HF, Vitamin E Acetate, phytomenadione, Vitamin B5 – Calcium D Pantothenate, Vitamin B9 – Folic Acid, Vitamin C – Ascorbic Acid, Potassium Iodide, Ferric Pyrophosphate, Potassium Phosphate, Chromium Chloride, Potassium Chloride, Sodium Molybdate, Choline Bitartrate, Xanthan gum, antioxidant, sucralose, sweetener (stevia). (Klik hier om meer te weten over de voedingswaarde van Pulve).

Het lijkt wel een futuristische maaltijd! *Bliepbliep*. Pulvepoeder in een shakebeker, wat water of plantaardige melk erbij, shaken en opdrinken maar. De smaak is zeker niet verkeerd: vanille met een lichte erwtensmaak door de erwtenproteïne. Het is even wennen, maar lekker! Pulve bestaat sinds 2015 en staat voor het vergroten van de levenskwaliteit van mens en milieu. Zo vind je geen onnodige grondstoffen in de shakes, zoals kleur- en vulstoffen. Pulve is een goed concept en laat je nadenken over de toekomst van voeding. Maar ik blijf liever bij mijn havermoutpapje in de ochtend en een vega curry in de avond. Daar is koken gewoon veel te leuk voor!

Havermuffins met Pulve

Ben je toch iemand die tijdnood heeft in de ochtend, maar wel iets gezonds wilt eten voor een kickstart? Maak deze havermuffins met Pulve! Alleen maar goede ingrediënten en lekker vullend met een flinke laag pindakaas. Ik ben geen voorstander voor calorieën checken, maar voor de sporters onder ons heb ik het uitgerekend per muffin. Macro’s per muffin (ongeveer): 138 kcal, 5,5 gram eiwit, 17,7 gram koolhydraten en 4,4 gram vet.

Recept

Voor 11 muffins
Oventijd: 15 á 18 minuten
Ovenstand: 180 graden Celsius (onder- en bovenwarmte)
Nodig: handmixer en cupcake tray

Ingrediënten

 • 50 gram ontpitte dadels
 • 125 gram havermeel
 • 75 gram Pulve
 • 30 gram gehakte amandelen met vlies
 • 2 theelepels bakpoeder
 • 2 theelepels kaneel
 • snufje zout
 • 2 bananen
 • 2 eieren
 • 5 druppels stevia
 • kokosolie om in te vetten

Bereidingswijze

 1. Verwarm de oven op 180 graden Celcius (onder- en bovenwarmte). Vet de cupcake tray in met kokosolie.
 2. Snijd de dadels in kleine stukjes en laat weken in heet water.
 3. Meng in een kom het havermeel, Pulve, gehakte amandelen, bakpoeder, kaneel en zout.
 4. Prak in een grote kom de bananen met een vork en klop de eieren los met de dadels en stevia.
 5. Mix de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten tot een luchtig beslag.
 6. Verdeel het beslag over de cupjes en bak de havermuffins met Pulve 15 á 18 minuten in het midden van de oven.
 7. Haal de muffins uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.

Heb je het recept gebakken? Maak een foto en tag @thisisjoan1 op Instagram. Dat vind ik onwijs leuk!

Pulve is te koop in de webshop vanaf 44,95 euro (18 maaltijden).

Is dit de voeding van de toekomst?

Liefs,

Lysanne

*Gesponsord

Maak ook eens een ander proteïnerijk recept, zoals dit bananenbrood met plantaardige proteïne.

4 Comments

 1. Wietske Zomer

  Mooi product maar, wel heel duur! Verder mogelijkheden genoeg om gezond te eten, dus aan mij is dit niet besteed.

  1. Hoi Wietske,

   Ik ben het met je eens! Toch zet het me aan het denken over de toekomst van ons eten. Zullen we over 50 jaar tijd willen besparen en alleen maaltijdshakes drinken? Who knows!

 2. Ben altijd een ramp als het gaat om ontbijten, wil altijd het liefst iets makkelijks, snel en niet al te vullend. Deze havermuffins lijken me een goede keuze!

  1. Ahh! Ja een muffin in de ochtend is snel en werkt prima!

   Succes!

Leave a Reply

Required fields are marked*