Foodless van Carlijn Bröring

Foodless van Carlijn Bröring

Leven met een voedselallergie kan af en toe grofweg rot zijn. Je moet namelijk al-tijd letten op wat je eet en als je één keer de fout in gaat moet je leven met de gevolgen. Buikpijn, uitslag of overgeven… Je voelt je anders dan de meute. Maar dat is helemaal niet nodig! Bovendien waarom zou je? Het kookboek Foodless van Carlijn Bröring neemt jou mee op allergievrije ontdekkingsreis. Ben je er klaar voor?*

Wie is Carlijn Bröring?

Carlijn is diëtist en heeft zelf veel ervaring op het gebied van de twee voedselintoleranties gluten en lactose. Daarnaast heeft ze een blog Foodless, haar online platform voor mensen met een voedselallergie. Carlijn weet dus waar ze het over heeft. Dat is wel zo fijn, want af en toe zijn er mensen die denken alles te weten terwijl ze dat niet weten. Het kookboek Foodless is dus een leuke toevoeging van haar blog. En ik was wel benieuwd hoe haar boek eruit zou zien.

Foodless van Carlijn Bröring

Praktische informatie

Foodless van Carlijn Bröring bestaat uit de hoofdstukken ontbijt, lunch, hapjes en drankjes, voorgerechten, hoofdgerechten, bijgerechten, nagerechten, taart en ander lekkers en de basis. Een hele hoop om op te noemen dus! Bij elk recept staan verschillende icoontjes die bijvoorbeeld aangeven of er ei, soja of noten in zit. Praktisch en heel fijn als je een voedselintolerantie hebt! Ook geeft Carlijn kort samengevatte informatie over verschillende voedselallergieën. Want wat houdt nou precies een soja-allergie in? Mag je alleen geen soja of moet je letten op meer producten? Nou, je moet dus ook uitkijken met tamari! Dat wist ik niet.

Foodless van Carlijn Bröring

Klassiekers en bijzondere hoogstandjes

In het kookboek staan veel verschillende recepten. Te denken aan een witlofsalade, sushi en aardappelkroketjes. Maar ook bijzondere recepten, zoals gezouten karamelrepen, ananascarpaccio en avocado limoentaart. Leuk om voor zo’n combinatie te kiezen tussen klassiekers en bijzondere hoogstandjes. Daarnaast zijn de recepten niet moeilijk om te maken. Dat is erg handig als je geen zin hebt om uren in de keuken te moeten staan. Ik vind echter jammer dat veel recepten vlees of vis bevatten. Je hebt hier niet veel aan als vegetariër of veganist. Maar daar is Foodless ook niet echt voor bedoelt. Jammer. Dit boek vind ik persoonlijk niets voor mij.

Kortom: heb jij een voedselallergie of – intolerantie en weet je niet waar je moet beginnen? Dan is Foodless van Carlijn Bröring een goede aanrader. Het boek is echter niet geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Foodless van Carlijn Bröring is onder andere te koop bij Bol.com voor 34,95 euro*.

*Dit is een affiliate link

Leef jij met een voedselallergie?

Liefs,

Lysanne

*Gesponsord

Ga voor gezonde taartjes met het kookboek Goed Zoet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *