
Ben jij net zoals ik een fanatieke sporter en eet je vegan? Dan vraag jij je wellicht af of je genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt om spierballen te kweken. Ik heb er lang over gedaan om mijn weg daarin te vinden. Gelukkig is er tegenwoordig veel meer informatie beschikbaar over hoe je plantaardige voeding kunt eten wat tegelijkertijd lekker, voedzaam en proteïnerijk is. Het Groene proteïne boek van Therese Elgquist helpt je een handje om jouw eiwitinname naar een hoger niveau te tillen. Benieuwd? In dit artikel lees je meer over het kookboek.
Vegan is in opkomst
Plantaardig voedsel krijgt steeds meer aandacht. Kijk maar eens hoe groot het plantaardige aanbod tegenwoordig in de winkel is: falafel, vegan slagroom en zelfs pizza. Ik bedoel maar. Daarbij is echter de grote vraag: als je dan geen vlees, vis, etc. eet, hoe krijg je dan genoeg proteïne binnen? Zelf heb ik hier een aantal jaar mee gerommeld. Na mijn eetstoornis begon ik met sporten, maar ik was bang dat ik niet genoeg eiwitten binnenkreeg. Toen ik eenmaal 99% plantaardig ging eten, wist ik het even niet meer. Je kunt toch niet alleen maar tofu eten? (Het is uiteindelijk allemaal goedgekomen). Gelukkig is de kennis van nu enorm verbetert en is er meer informatie beschikbaar hoe je kunt sporten, plantaardig kunt eten en tegelijk genoeg eiwitten binnenkrijgt. Zo ook Therese Elgquist heeft onderzoek gedaan en vervolgens een kookboek gemaakt: Groene proteïne. Daar ga ik je meer over vertellen.
Ik was bang dat ik niet genoeg eiwitten binnenkreeg.
Spoedcursus plantaardige proteïne
In het Groene proteïne boek vind je een spoedcursus over wat proteïnen zijn en waar ze goed voor zijn. Je hebt echter niet alleen eiwitten nodig om gezond te blijven. De juiste koolhydraten, vetten, vitamines en mineralen zijn ook belangrijk. Daar vertelt Therese je alles over, zodat je precies weet waar je op moet letten. Daarnaast krijg je een lijstje voor handen met bronnen van eiwitten en hoe je lichaam ze het beste opnemen. Zoals linzen en tofu. Dat vind ik zelf erg handig, want zo kun je bepalen wat je op een dag kunt eten.
60 makkelijke, plantaardige recepten
Plantaardig eten lastig? Dacht het niet! In het boek vind je 60 plantaardige recepten die je makkelijk zelf kunt maken. Van ontbijt tot lunch & avondeten en snacks & zoetigheden. Wat dacht je van birchermuesli met pruimencompote voor je ontbijt. Of Thaise soep met rode curry, tofu en wilde rijst voor een avondje comfort food. En als toetje zoete aardappelpuree met kokosroom, granola en rabarbercompote. Dat klinkt heerlijk, vind je niet? Bij veel recepten geeft Therese je tips om meer uit je gerecht te halen. Dat vind ik ideaal, want meestal volg ik een recept niet helemaal.
In Groene proteïne vind je 60 plantaardige recepten die je makkelijk zelf kunt maken.
Conclusie over het Groene proteïne boek
Het Groene proteïne boek van Therese Elgquist is een handig en leerzaam boek als je sport, en wilt weten hoe je genoeg plantaardige proteïne binnenkrijgt. Of als je net vegan bent en geen idee hebt of je genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt. Doordat je ook veel leert over plantaardige voeding, is Groene proteïne een leer- en kookboek in 1. Ik vind het een leuk kookboek als je gezond en plantaardig eet. Ook leuk om cadeau te geven! Is het kookboek een must voor je vegan boekenplank? Jazeker!
Over Therese Elgquist
Therese Elgquist is een Zweedse food creator en culinair stylist. Een van haar grootste drijfveren is aan anderen laten zien hoe leuk, spannend, creatief, lekker en voedzaam plantaardig eten kan zijn. Meer weten over Therese? Check dan haar leuke blog! Daar deelt ze gezonde, plantaardige en lekkere recepten, en haar ideeën over een gezonde levensstijl.
Groene proteïne boek kopen
Wil je nu aan de slag met de proteïnerijke recepten uit het Groene proteïne boek? Wat leuk! Je kunt het kookboek voor € 19,99 kopen in de webshop Bol.com*.
*Dit is een affiliate link.
Hoe krijg jij genoeg plantaardige eiwitten binnen?
Liefs,
Lysanne
*Dit boek heb ik gekregen voor een review, maar beïnvloedt hierdoor mijn mening niet.