Home » De lekkerste mezzes van Salma Hage

De lekkerste mezzes van Salma Hage

Mezze Selma Hage

In de Midden-Oosterse keuken kunnen mezzes niet ontbreken. Om samen met je familie te genieten van de heerlijkste gerechten, heeft Salma Hage meer dan 135 recepten bij elkaar gebracht in haar kookboek Mezze. Daar zeg ik geen nee tegen, want de keuken van het Midden-Oosten is mijn favoriete keuken! Nieuwsgierig naar het boek? In dit artikel lees je alles over Mezze van Salma Hage, en vertel ik je hoe je een buffet van mezzes organiseert.*

Mezzes: warme en koude gerechtjes

Wat zijn Mezzes eigenlijk? Een mezze is een warm of koud gerechtje uit het Midden-Oosten of de Mediteraanse keuken. Mezzes worden gegeten als aperitief of voorgerecht, maar vormen samen een groot buffet. Voorbeelden van mezzes zijn hummus, falafel, geroosterde groente of olijven. Maar mezzes kunnen ook zoet zijn, zoals baklava. Kortom: ik begin al te watertanden bij het noemen van deze gerechtjes.

Meer dan 135 vegetarische gerechten

Salma Hage heeft in Mezze verschillende soorten gerechten bij elkaar gebracht. Zo staan er meer dan 135 vegetarische gerechten in het kookboek. En dat is heel veel! Ook vind je mezzes met vlees of vis, zodat je voor iedereen iets op tafel kunt zetten. Ik zou het zelf nóg vetter vinden als er alleen vegetarische gerechten in het kookboek zouden staan, maar het kookboek is voor de hele familie. Dan neem ik dat maar voor lief. Bovendien kun je vaak recepten met vlees of vis gewoon vegetarisch maken.

Hoofdstukken: van hapjes tot zoetigheden

Het boek Mezze van Salma Hage bestaat uit 9 hoofdstukken. In het eerste hoofdstuk vind je bijvoorbeeld basisrecepten, zoals tahini en ingemaakte bloemkool. En hoofdstuk 4 staat vol met lekkere groentegerechten. Denk aan aardpeersoep met sinaasappel en gebakken aardappels met venkel en groene olijven. Maar in het kookboek staan ook zoete gerechten, bijvoorbeeld pistachecake met granaatappelpitten en tahinibrownies. Kortom: van hapjes tot zoetigheden, je vindt het in het kookboek Mezze.

Hoe organiseer je een buffet met mezzes?

Zoals ik al eerder zei, kun je mezzes apart eten als voorgerecht, maar het is veel leuker om de hele tafel te dekken met lekkere hapjes. Hoe doe je dat? Eigenlijk is een buffet met mezzes maken heel makkelijk. Kies van te voren de gerechten uit die je wilt maken, maak ze en zet de mezzes op een mooi gedekte tafel. Zo vind ik de volgende mezzes heerlijk:

En na het eten? Dan kun je bijvoorbeeld muntthee maken en diverse lekkernijen serveren, zoals halva of de bekende baklava.

Conclusie over Mezze van Salma Hage

Mezze van Salma Hage is een bijzonder kookboek met veel (vegetarische) mezzes. Van warm tot koud: je vindt veel lekkere recepten uit het Midden-Oosten. In het kookboek staan basisrecepten, maar ook gerechten die net even anders zijn. Zo zet je altijd een bijzondere maaltijd op tafel. Wil jij je eens verdiepen in de Midden-Oosterse keuken? Dan raad ik je zeker aan om Selma Hage’s kookboek Mezze te kopen.

Mezze van Salma Hage kopen

Ben je enthousiast en wil je dus Mezze van Salma Hage kopen? Het kookboek is te koop voor 29,99 euro bij onder andere Bol.com. ISBN: 978 90 00 36437 4.

Over Salma Hage

Salma Hage is een Libanese huisvrouw uit Mazarat Tiffah. Salma heeft meer dan 50 jaar ervaring in koken voor familie. Ze leerde koken van haar moeder, schoonmoeder en schoonzusjes. Daarnaast heeft ze geholpen met het opvoeden van haar 9 broertjes en 2 zusjes. Zo kookte ze vaak voor hen. Ten slotte heeft Salma Hage jarenlang gewerkt als professionele kok.

Maak jij wel eens Mezze? En zo ja, wat maak je dan?

Liefs,

Lysanne

* Dit artikel bevat affiliate links.

Interessant? Deel het artikel!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15 − vier =

Scroll naar boven