Home » The Green Food Bible

The Green Food Bible

The Green Food Bible

Ben jij al bekend met de plant-based lifestyle? Denk je: je bedoelt zeker dat heel-de-dag-gras-eten dieet? Ja die. Alleen eet je geen gras. Wat plant-based dan wel is, lees je in The Green Food Bible van Laura Canjels en Mylena Natanni. Ik was daar wel erg benieuwd naar! Jij ook? In dit artikel vertel ik je alles over dit plantaardige kookboek.*

Plant-based lifestyle

Voordat ik je meer vertel over het boek: wat is de plant-based lifestyle? Het is super duper hot! In bijna elk tijdschrift lees je wel een artikel over deze lifestyle. In een plant-based lifestyle, ja het is geen dieet, eet je planten. Daarmee bedoel ik geen bloemen, gras of blaadjes, maar groente, fruit, granen, noten, zaden en peulvruchten. Je kunt het vergelijken met een vegan lifestyle. De basis van vegan is plantaardig. Hoewel vegan niet per se gezond hoeft te zijn. Er bestaan namelijk ook vegan koekjes, chocolade, ijs en burgers. Hallo, vegan chocolade! Maar zo krijg je in ieder geval een beeld bij wat een plantaardige levensstijl is.

The Green Food Bible

Ik heb je nu in een notendop vertelt wat een plantaardige levensstijl is. The Green Food Bible vertelt je daar veel meer over! Laura en Mylena nemen je mee in de ontdekkingstocht naar een plantaardige levensstijl. In het eerste deel lees je waarom plantaardige voeding gezond voor je is en wat het met je lichaam doet. Eenmaal meer te weten gekomen? Ga dan snel naar het tweede deel! In dat gedeelte van het boek vind je namelijk recepten om van te watertanden. Denk aan een green buddha bowl, bonenburger met groentefriet of gezonde American cookies. Wacht. Gézonde American cookies?! Yes please! Die moet ik dus echt gaan bakken.

Meer dan 50 gezonde recepten en weekschema’s

Het blijft zeker niet bij de eerdergenoemde drie recepten. Het boek bestaat uit meer dan 50 gezonde recepten. Dat vind ik een prima aantal recepten. Ik heb wel eens boeken in mijn handen gehad van minder dan 10 of, het uiterste, meer dan 500. Dan denk je ook: okeeee… Dat is wel heel wenig/veel.

Verder vind je achterin het plant-based kookboek weekschema’s voor de drukke mensen onder ons. Scheelt je weer nadenken over wat je moet eten. Bovendien vind ik dat het boek dankzij de weekschema’s laagdrempeliger is. Ik bedoel, als je pas begint met plantaardig eten, denk ik dat het vaag is wat je allemaal kunt eten. Zelf heb ik er vijf jaar over gedaan om nu zo veel mogelijk plantaardig te eten. Toen ik vegetariër werd, kende ik namelijk nog geen plantaardige kookboeken of waren er bijna niet. Gelukkig is dat tegenwoordig anders.

Conclusie

The Green Food Bible van Laura Canjels en Mylena Natanni is een leerzaam, interessant en leuk kookboek als je wilt starten met een plant-based lifestyle. Ik heb veel kennis opgedaan uit het boek waaronder over koolhydraten, vezels en vet. Daarnaast staan in het boek lekkere en gezonde recepten die me erg aantrekken. Ik raad je het boek zeker aan!

Green Food Bible kopen

Ben je enthousiast geworden en wil je Green Food Bible kopen? Neem dan een kijkje op bol.com.

Over Laura en Mylena

Nadat Laura ontdekte dat ze niet tegen gluten kon, ging er een nieuwe wereld voor haar open: glutenvrije en plantaardige voeding. Laura kreeg veel meer energie en deelde daarom graag haar ervaringen en recepten met haar blogvolgers. Niet veel later had ze een glutenvrij boek op haar naam staan.

Mylena groeide op in het Italiaanse restaurant van haar familie. Goed en lekker eten zit dus in haar bloed. Mylena volgde een koolhydraatarm dieet, maar kwam na een doktersbezoek erachter daar haar cholesterol veel te hoog was. Ze koos voor een plant-based lifestyle en binnen drie maanden was haar cholesterolgehalte perfect. Thuis kookt Mylena 100% plantaardig, maar ze kan ook genieten van chocolade of chips als traktatie. Want Mylena zegt: ¨Nobody is perfect.¨

Wat vind jij van de plant-based lifestyle?

Liefs,

Lysanne

* Dit artikel bevat affiliate links.

Interessant? Deel het artikel!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 + zestien =

Scroll naar boven