Home » Vier Pasen met deze 5 heerlijke vegan recepten

Vier Pasen met deze 5 heerlijke vegan recepten

Vegan Pasen recepten

Vegan Pasen, kan dat? Natuurlijk kan dat! Je hoeft echt niet eitje-tik te doen met je broer of zus. Of matzes te eten met honing. Ik verzamelde 5 heerlijke vegan recepten voor Pasen voor je. Zo hoef jij je geen zorgen te maken dat er niets lekkers op tafel staat.

5 recepten voor een vegan Pasen

Vegan gevulde bolmet hummus en noten

1. Gevulde courgettes met hummus

Hoe maak je de courgettes?

Zoek je een lekker voorgerecht? Dan zijn deze gevulde bolcourgettes met hummus de juiste keuze. Ze zijn eenvoudig te maken, zodat je tijd over hebt voor je gasten. Of meer tijd kunt investeren in een heerlijke taart.

Je holt de courgettes uit, vult ze met hummus, strooit er wat gehakte nootjes op en schuift ze in de oven. That’s it! Kun je geen bolcourgettes vinden? Gebruik dan langwerpige courgettes.

Volkoren speltbrood met zaden

2. Volkoren speltbrood met zaden

Bij een paasontbijt hoort versgebakken brood. Dan kun je ervoor kiezen om kant-en-klaarbrood af te bakken. Maar geloof me: zelfgebakken brood is het lekkerst. Pluspunt: Je huis gaat er lekker naar ruiken. Dit speltbrood met zaden is eenvoudig te maken, want je hoeft niet te kneden of het deeg te laten rijzen.

3. Appeltaart baked oats met rozijnen

Wil jij de ontbijttafel bedekken met bijzondere gerechtjes? Maak dan deze appeltaart baked oats met rozijnen! Met dit taartje begin je de dag goed én steelt de show tijdens het ontbijt. Wil je er nog meer uithalen? Spuit er dan vegan slagroom op. Of sojayoghurt voor de slanke lijn.

Citroen-havercake met cashewfrosting

4. Citroen-havercake met cashewfrosting

De lente staat voor kleur, mooi weer en bloemen. Daar past deze citroen-havercake met cashewfrosting perfect bij. Hij smaakt fris door de citroen en de romige cashewtopping maakt deze taart helemaal af. Zet jij koffie?

5. Spring rolls met gemarineerde pindatofu en dressing

Wat hebben lente en spring rolls met elkaar gemeen? De naam! Deze spring rolls met gemarineerde pindatofu en dressing serveer je bij de borrel. Of eet je als hoofdgerecht. Oke, nog eentje dan. Of een stuk of vier.

Deel je creatie met ons! Maak een foto, zet op Instagram en gebruik #thisisjoan. Of tag @thisisjoan1.

Ga jij dit jaar voor een vegan Pasen?

Liefs,

Lysanne

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf × twee =