Vintagewinkeltje Gewoon Snoepgoed in Haarlem met gezond snoep

Gewoon Snoepgoed in Haarlem

Haarlem heeft een schat aan nostalgische en schattige winkeltjes. Dat weet ik als geen ander, want ik ben opgegroeid in de stad. Zo stuitte ik in de Zijlstraat op Gewoon Snoepgoed. Dit is een vintage winkeltje met gezondere snoepjes. Ik nam een kijkje in de winkel. En vertel je in dit artikel of Gewoon Snoepgoed in Haarlem de moeite waard is om te bezichtigen.

Snoepwinkel in vintagestijl

Normaal gesproken ben ik niet het type ik-ga-spontaan-een-nieuwe-winkel-in. Maar ik was iets te vroeg voor een afspraak, dus ik stapte Gewoon Snoepgoed in. Mijn eerste indruk? Schattig en ouderwets. Gewoon Snoepgoed is namelijk een snoepwinkel in vintagestijl. Het winkeltje is ingericht in oude stijl, zoals de snoepwinkels van vroeger eruit zagen. Ook de ouderwetse gevel past goed bij de winkel. Ik vraag me altijd af waarom er niet meer van zulke leuke nostalgische winkels bestaan. Het is toch veel leuker om bij een lokale ondernemer iets te kopen, vind je niet?

Het winkeltje is ingericht in oude stijl, zoals de snoepwinkels van vroeger eruit zagen.

Gewoon Snoepgoed in Haarlem

Gezonder snoepen met een voedselallergie

Wat is er zo bijzonder aan Gewoon Snoepgoed? Naast dat de winkel er vintage uitziet, kun je gezonder snoep kopen. Denk aan vegan, glutenvrij, suikervrij, nootvrij, E-nummervrij en biologisch snoep. Je kunt bij Gewoon Snoepgoed dus gezonder snoep vinden als je een voedselallergie hebt. Ik moet bijvoorbeeld in de supermarkt altijd kijken of er gelatine in drop of winegums zitten. En soms heb ik de verkeerde te pakken. Bij Gewoon Snoepgoed was het voor mij een stuk eenvoudiger. Ik kon namelijk bij elke soort snoep zien of ze gelatinevrij waren.

Denk aan vegan, glutenvrij, suikervrij, nootvrij, E-nummervrij en biologisch snoep.

Veel keuze bij Gewoon Snoepgoed

Hoewel dat ‘stuk eenvoudiger’ niet helemaal klopt, want ik wist niet welk snoep ik moet kiezen. Er was namelijk veel keuze bij Gewoon Snoepgoed. Denk aan gummibeertjes, drop, gedroogde mango, chocolade amandelen, zure stokjes, toffees en meer. Keuzestress heet zoiets ;).

Gewoon Snoepgoed in Haarlem

De charme van het winkeltje

Gewoon Snoepgoed heeft zo zijn charme. Ten eerste omdat de eigenaar Melvin Nieuweboer passie heeft voor zijn winkel en achter zijn concept staat. Melvin vertelde me dat hij merkte dat mensen steeds bewuster gingen eten. Daar wilde hij iets mee doen. Gewoon Snoepgoed was een feit. Daarnaast is het snoepwinkeltje niet één-twee-drie te vinden. Hierdoor is het een verrassing als je Gewoon Snoepgoed ‘toevallig’ tegen het lijf loopt.

En mijn keuze? Ik ging tevreden de snoepwinkel uit met dropjes, amandelen met witte chocolade en kokos, en winegums. En allen zijn natuurlijk verantwoord snoep.

Verantwoord snoep kopen bij Gewoon Snoepgoed in Haarlem

Denk je nu, ik wil gezond snoep kopen? Je vindt Gewoon Snoepgoed in de Zijlstraat in Haarlem. Of je kunt snoep bestellen in de webshop van Gewoon Snoepgoed.

Adres: Zijlstraat 29, 2011 TJ Haarlem (maandag en dinsdag gesloten).

Ben jij dol op vintage winkeltjes?

Liefs,

Lysanne

Ben jij een zoetekauw? Bak dan eens deze raw bananenbroodrepen met rozenblaadjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *