Vegan Turkse pizza met soja knoflooksaus

9 oktober 2017 8 Door Lysanne

Vegan Turkse pizza met soja knoflooksaus

Als puber ging ik wel eens bij een vriendinnetje Turkse pizza eten. Toen ik dat voor het eerst at, was ik gelijk om. Zo lekker! Ik kon er wel twee op in één keer. Of drie. #Hashtag vreetzak. Aangezien ik nu een lange tijd geen vlees meer eet, herintroduceerde ik de Turkse pizza zonder vlees. Een vegan Turkse pizza met soja knoflooksaus welteverstaan. Zeg maar hallo tegen de knoflookgeur (en het recept, want dat staat hieronder)!

Vegan Turkse pizza met soja knoflooksaus

Oeps! Na wat research kwam ik erachter dat ik het eigenlijk geen Turkse pizza mag noemen. Waarom? Dit gerecht komt namelijk oorspronkelijk uit de Arabische keuken. De pizza wordt ook gegeten in onder andere Armenië, Israël, Libanon en Turkije. Daarom heet de pizza eigenlijk lahmacun. In Nederland is deze lekkernij bekender onder de naam Turkse pizza. Ach ja, het gaat eigenlijk om de smaak!

Vegan Turkse pizza met soja knoflooksaus

Deze vegan Turkse pizza met soja knoflooksaus is vriendjesproof, want ze krijgen er geen genoeg van! (De mijne in ieder geval). De pizza’s zijn dé ideale comfort date food. Bovendien zijn ze heel snel klaar, dus heb je meer tijd over voor sexy time ;). Ik heb de wraps zelf van linzenmeel gemaakt, maar je kunt ook kant-en-klare wraps kopen als je sneller klaar wilt zijn. Wil je super snel eten? Gebruik dan knoflooksaus uit een flesje. Deze kan al dan niet vegan zijn. Pizza time! Voordat ik het vergeet: jullie moeten wel allebei knoflooksaus eten, hihi ;). De rest vul je zelf wel in…

Recept

Voor 4 Turkse pizza’s
Bereidingstijd: 15 minuten
Baktijd: 20 minuten
Nodig: staafmixer, kleine pan en een koekenpan

Ingrediënten

Voor de Turkse pizza’s

  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 grote tomaten
  • 1 rode paprika
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel harissa of een snufje cayennepeper (meer voor meer pit)
  • 1  bakje vegagehakt (AH biologisch tofu is vegan en glutenvrij)
  • 4 wraps

Voor de topping

  • ijsbergsla
  • tomaten
  • komkommer
  • optioneel: rode ui

Voor de saus

  • 2 teentjes knoflook
  • flinke scheut ongezoete sojayoghurt
  • verse bieslook
  • zout en peper

Bereidingswijze

  1. Snijd de ui, knoflooktenen, tomaten en paprika in kleine stukken.
  2. Voeg de het komijnpoeder en harissa/cayennepeper toe en pureer met een staafmixer tot een niet te nat papje.
  3. Roer het vegagehakt door het papje en laat het geheel 10 minuten koken.
  4. Maak ondertussen de knoflooksaus door 2 teentjes knoflook en de verse bieslook heel fijn te hakken.
  5. Meng de knoflook en de bieslook met de ongezoete sojayoghurt, zout en peper. Zet opzij.
  6. Snijd de ijsbergsla, tomaten, komkommer en eventueel de rode ui in kleine stukken.
  7. Verdeel de saus over de vier wraps en bak elke wrap 5 minuten op laag vuur in de koekenpan met een deksel op de pan.
  8. Verdeel de groente over de Turkse pizza en serveer met de soja knoflooksaus.

Heb je het recept gemaakt? Maak een foto en tag @thisisjoan1 op Instagram. Dat vind ik onwijs leuk!

Eet jij wel eens Turkse pizza?

Liefs,

Lysanne

Ga eens op de Indiase tour met vegan saag paneer met tempeh!