Aloo matar is een Indiase curry met aardappel en erwten. Dit recept is vegan en makkelijk te maken. Lekker met gebakken tofu, rijst en papadums.
Voorbereiding15min
Bereidingstijd10min
Baktijd15min
Totale tijd40min
GangBijgerecht
KeukenIndiaas,Vegan
Trefwoordgroente,vegan
Aantal2personen
Benodigdheden
pan
koekenpan
snijplank
mesje
Ingrediënten
1 ½kopjediepvriesspinazie
1kopjediepvriesdoperwten
3kopjesaardappelblokjes (vastkokend)
1grotetomaat
olie om in te bakken
sojayoghurt (optioneel)
Kruiden
1theelepelknoflookpoeder
1theelepelkomijnpoeder
1theelepelkummelzaad
1theelepelmangopoeder (optioneel)
¼theelepelkurkumapoeder
snufchilipoeder
snufzout en peper
Bereidingswijze
Laat de diepvriesspinazie en -doperwten 15 minuten ontdooien.
Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes.
Kook de aardappelblokjes gaar in heet water.
Schenk wat olie in de koekenpan en bak de knoflookpoeder, komijnpoeder, kummelzaad, mangopoeder en kurkumapoeder op middelhoog vuur kort in de koekenpan.
Voeg daarna de aardappelblokjes toe en bak deze 10 minuten mee.
Bak dan de tomaat 2 minuten mee, en stop de diepvriesspinazie en -doperwten in de koekenpan.
Laat het mengsel doorbakken totdat alles heet is.
Voeg de chilipoeder, zout en peper naar smaak toe.
Serveer de aloo matar in een hittebestendige kom en schenk er eventueel sojayoghurt eroverheen.
Notities
Weetje: De sojayoghurt zorgt ervoor dat de pittigheid van chilipoeder wat geneutraliseerd wordt.